BAŞKALE'DE DOKTOR SIKINTISI

Van’ın Başkale Devlet Hastanesi’nde yaşanan doktor sıkıntısının giderilmesi için ‘Aile Hekimleri’ için başlatılan nöbet uygulamasına gelen olmayınca, poliklinik hizmetlerinde büyük aksama yaşandı.
Şu anda 8 uzman doktorun görev yaptığı Başkale Devlet Hastanesi’nde, sağlık hizmetlerinin aksaması için aile hekimlerine nöbet yazıldı. Nöbete bir doktorun dışında kimse gelmeyip, polikliniklerde görev yapan doktorlar da acil servise yönlendirilince hizmetler durma noktasına geldi.
Azıklı köyünden hastasını getiren Asaf Atalay, bel fıtığı hastalığı olan hastasını poliklinik hizmetleri verilmediği için acil servise getirdiğini söyledi. Acilde de yaşanan yoğunluk yüzünden saatlerdir sıra beklediğini ifade eden Atalay, “Poliklinikler boş. Bin kişi gelmiş acile. Şimdi acildeki doktorlar kime bakacak? Acilde şimdi sıraya girdik. Akşama kadar beklesem sıra gelmiyor. Biz burada perişan olduk” dedi.
Yazılı bir açıklama yayınlayan Başkale Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Osman Halit Çam ise, pratisyen tabip eksikliğinden dolayı acil servis hizmetlerinin ‘Ertelenemez, Kesintiye Uğrayamaz’ ilkelerinden hareketle uzman tabiplerin acil serviste görevlendirildiğini ve netice olarak poliklinik hizmetlerinin aksadığını söyledi. Çam, “Konuyla ilgili olarak Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve valilik onayları alınarak Aile Hekimleri Uygulama Yönetmeliği esasları çerçevesinde nöbet yazılmış, bir tabip dışından hiçbir tabip görevlendirmeye icabet etmemiştir. Hastane personelimiz ve uzman tabiplerimiz hasta mağduriyeti yaşanmaması için azami gayretle çalışmaktadır. Konuyla ilgili hem Başkale halkının hem de ülkemizin muhtelif yerlerinde benzer sıkıntılarla karşı karşıya olan halkımızın mağduriyetinin yaşanmaması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması, tabip ihtiyacının ivedilikle karşılanması gerekmektedir” dedi.

Bakmadan Geçme