BAŞKALE'DE 50 KADINA KURS VERİLECEK

Van’ın Başkale Belediyesi tarafından yürütülen Kadın Eğitimi ve İstihdamı Projesi kapsamında 50 kadına kilim dokuma kursu verileceği bildirildi.
Başkale Belediyesi tarafından yürütülen Kadın Eğitimi ve İstihdamı Projesi kapsamında 50 kadına bir ay teorik, 3 ay da pratik eğitimler verileceği belirtildi. Kilim dokuma atölyesinin bitim aşamasında olduğunu belirten Başkale Belediye Başkanı Eylem Açıkalın, belediyenin temel amacının kadın istihdamını arttırmak, üretime teşvik edip hem ekonomik destek sağlamak hem de sosyal faaliyetlere kadını katmak olduğunu söyleyerek, "Kadınların sosyal ve ekonomik özgürlüğünün farkına varması için yapılan bu proje onlara özgüven getirecek. Kadınlarımız erkek egemenliği karşısında ekonomik ve sosyal yaşamda başarılı olacaklardır" dedi.
Açıkalın, kursun 12 ay süreceğini belirterek, "Toplam 50 kadın hem teorik hem de uygulamalı eğitim görecek. Proje kapsamında kadınlar kendi yaptıkları kilimleri satarak eve katkı sağlayarak, kendi işlerini kurabilecek" diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme