BAŞKALE KARDELENLERİ ONAY BEKLİYOR

Van'ın Başkale ilçesinde açılan ve 221 kız öğrencinin eğitim öğretimini sürdürdüğü 12 derslikli Kardelen Kız Meslek Lisesi için Milli Eğitim Bakanlığı onayı alınmamasının, okul yönetiminin çalışmalarını aksattığı ve öğrenci verileri arasında tedirginliğe sebep olduğu belirtildi.
Başkale ilçesindeki Çok Programlı Lise'de öğrenci yoğunluğu ve üniversiteyi kazanma oranının düşük olmasından dolayı yapılan girişimlerin sonuç vermesi ile ilçeye Kardelen Kız Meslek Lisesi ve Başkale İmam Hatip Lisesi olmak üzere iki yeni lise açıldı. Bakanlık onayı alınan toplam 18 derslikli Başkale İmam Hatip Lisesi, 180 öğrenci ile eğitim öğretime başlarken, geçen ağustos ayında tamamlanan Kardelen Kız Meslek Lisesi ise 221 kız öğrencisine, Van Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile kapılarını açtı. Birçoğu Çok Programlı Lise'deki Çocuk Gelişimi Bölümü'nden nakillerini yaptıran öğrencilerin velileri, çocuklarının yeniden eski okullarına dönme ihtimali karşısından endişe duyduklarını anlattı.
Okul yöneticileri ile yaptıkları görüşmeleri aktaran bazı veliler, "Başkale Çok Programlı Lise ve çevre illerden de Başkale'deki Kız Meslek Lisesi'ne öğrenciler kayıt yaptırdı. Kaymakamlık onayı ile 10 öğretmen atanarak eğitim ve öğretim başladı. Ağustos ayı içinde tamamlanan ve öğrenci almaya başlayan 12 derslikli Başkale'nin ilk kız meslek lisesi olan Kardelen Kız Meslek Lisesi'nin açılış onayı için Milli Eğitim İl Müdürlüğüne, oradan da Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazılmış. Dilekçe Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü yerine yanlışlıkla Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne gidince iş uzamış. Milli Eğitim Bakanlığınca resmi olarak onanması henüz yapılamayan okulun öğrenci, biz veliler ve öğretmeler bir an önce bu kararı bekliyoruz. Bu durum gerekli ödenekler gelmediği için okul yöneticilerini de sıkıntıya sokuyor" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme