Başbakan'a Konteyner Kentlerle İlgili Soru Önergesi

Chp Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Van'daki depremzedelerin geçici olarak barınmaları için kurulan konteyner kentlerde yaşanan sorunlarla TBMM'ye taşıdı. Milletvekili Kaplan, hazırladığı 7 soruluk önergeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM'ye verdi.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremler sonrası depremzedelerin geçici olarak barınmaları için Van ve Erciş İlçesi'ne 34 konteyner kent kuruldu. TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan 15 bin 343 konutun geçen yıl 23 Ekim'de teslim edilmesinin ardından, konteyner kentler kademeli olarak kaldırılırdı. Ancak bazı konteyner kentlerde kiracı olan ve kendilerine konut çıkmayan depremzedeler buralarda yaşamayı sürdürdü. Kendilerine verilen sürenin 1 ay önce dolmasına rağmen çıkmayan depremzedelerin elektrik ve suları 20 gün önce kesilince bazı depremzede aileler dün açlık grevine başladı.

KONTEYNERLERİ GEZDİ, ÖNERGE VERDİ

Geçen hafta çözüm sürecini anlatmak için Van'a gelen CHP'li heyette bulunan Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, konteyner kentlerde depremzedelerin yaşadığı sorunları TBMM'ye taşıdı. Konteyner kentleri ziyareti sırasında depremzedelerin bir çok sorun yaşandığını tespit ettiğini belirten Milletvekili Kaplan, bunun üzerine soru önergesi hazırladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM'ye verilen 7 soruluk önergede Milletvekili Kaplan, son olarak konteyner kentlerde yaşayan ailelerin açlık grevine başladığını hatırlatarak, alınacak önlemlerin ne olacağını sordu. Kaplan, depremzedeler için yapılan konutların yetkililer tarafından mevzuatın dışında keyfi uygulamalarla dağıtıldığını, bu konuyla ilgili müfettiş gönderilip gönderilmeyeceğini sordu. Milletvekili Kaplan, ayrıca konteyner kentlerde sağlıksız koşullarda yaşayan depremzedelerin hangi gerekçe ile elektrik ve sularının kesildiğini ve deprem boyunca şu ana kadar devlet ve vatandaşın harcadığı paranın miktarının açıklanmasını istedi.

Bakmadan Geçme