Bardakçı TOKİ konutları susuz kaldı: Konut var bardak var su yok

İki bin kişinin yaşadığı, şehir merkezine 18 kilometre mesafedeki Tuşba ilçesi sınırları içinde yer alan yoğunlukla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (Van YYÜ) görev yapan akademisyenlerin ve idari personelinin ikamet ettiği Bardakçı TOKİ konutları içme suyu ve toplu ulaşım sorunu yaşıyor. Bardakçı TOKİ Site Yönetimi yaptığı açıklamada VASKİ'ye seslenerek su sorununun giderilmesini istedi

Vansesi Haber Merkezi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Kampüsü yakınında yer alan Bardakçı TOKİ konutlarında yaşanan su sorunu giderilemeyince vatandaşlar mağdur olmaya devam ediyor. Van YYÜ ile TOKİ arasında imzalanan sözleşme gereği yapılan ve 2011 Van depremi sonrası büyük bir kısmı erken teslim edilen Bardakçı TOKİ konutlarında yaşanan su sorununa tepki gösteren Van Merkez Bardakçı TOKİ Konutları Site Yönetimi, su sorununun acilen giderilmesini istedi.

“VASKİ su sorunumuzu çözsün”

Merkez Bardakçı TOKİ Konutları Site Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Van merkez Bardakçı TOKİ Konutları 426 daire, iki binin üzerinde kat malikinden oluşmaktadır. 2012 yılından bu yana site yönetimi Boğaziçi A.Ş. firması tarafından yürütülmekteydi. 2020 yılı Eylül ayı itibariyle yönetim site sakinleri tarafından mecbur bırakıldığı için borçlu bir şekilde devir alınmak zorunda kalındı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2012 yılından bu yana TOKİ konutlarının içme suyu ihtiyacını geçici bir süreliğine karşılıyordu. Üniversite daha sonra içme suyunun kendilerine yetmediğini gerekçe göstererek sitelerin suyunu kesti. Pandemi sürecinde yapılan bu uygulama, aralarında büyük çoğunluğu sağlık personelinin oluşturduğu site sakinlerini mağdur etmiştir. Site sakinlerinin vermiş olduğu tepkiler ve yapılan görüşmeler sonucunda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi suyu tekrardan açmış olmasına karşın bu durum sürdürülebilir gibi gözükmemektedir. Bir taraftan Üniversitenin “suyunuzu keseceğiz” söylemi, diğer taraftan kat maliklerinin VASKİ Müdürlüğünden su talebinin henüz karşılık bulamamış olması ciddi bir endişe ve mağduriyete sebep olmaktadır. Kat maliklerinin talebi olan su ihtiyacının biran önce giderilmesini istiyoruz. Şehrin merkezinde bir TOKİ’nin içme suyu problemiyle karşı karşıya kalması kabul edile bilir bir durum değildir. Site sakinleri ile üniversite yönetiminin tekrardan su için karşı karşıya gelmemesi için biran önce sorunun giderilmesi gerekiyor” denildi.

“Ulaşım sorunumuzun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz”

Site yönetimi açıklamanın devamında “Ayrıca iki bin kişinin yaşamış olduğu konutlarda herkesin özel aracı yok. Kat maliklerinin büyük çoğunluğu belediyenin tahsis etmiş olduğu otobüsleri kullanmaktadır. Ancak siteden geçen Mermit Mahallesi istikametinden saat başı gelen mor otobüsler dolu gelmekte ve sitemizin yanında bulunan duraktan yolcu almamaktadır. Ayrıca saat başı geldiği için vatandaşlar mağdur olmaktadır. Belediyenin ruhsat verdiği sarı minibüsler ise kurallara uymamaktadır. Yolcu taşıma araçları düzenli gelmedikleri için kat malikleri aşırı derecede mağduriyet yaşamaktadır. Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığının sorunumuzu bir an evvel çözüme kavuşturmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme