Bal kutusuyla gelen ürünler şok etti

Van’ın Muradiye ilçesinde, televizyon kanallarında sürekli gördüğü reklam üzerine 5 kilo petek bal, üç kavanoz süzme bal, iki enerji bal, tek taş yüzük ve sürpriz hediye diye katıldığı kampanyadan kendisine en büyüğü 500 gram ağırlığında 12 kavanozda süzme bal gelen şahıs ne yapacağını şaşırdı.

Muradiye ilçesinin Yavuzselim mahallesinde ikamet eden Kamuran Tuğay, 8 Mart’ta bir televizyon kanalında gördüğü reklam üzerine kampanyaya katıldığını söyledi. Kampanyada 5 kilo petek bal, üç kavanoz süzme bal, iki enerji bal, tek taş yüzük ve sürpriz hediye diye katıldığı kampanyadan kendisine gelen kolide markasız küçücük şişelerde bazısı 300, bazısı 500 gram ağırlığında sözde bal gönderildiğini ifade eden Tuğan, “TV kanalında reklamı yapılan ve gösterilen şişelerle alakası olmayan kavanozlar var. Televizyonda birer kilo olarak gösterdikleri şişeler ile bana gönderilen şişeler aynı değil. Vatandaşı reklamla kandırarak mağdur ediyorlar. Petek bal, tek taş yüzük gibi sürpriz hediye dedikleri çeşitler yok. O zaman da araç kampanyası vardı. Belki de araç bana çıkabilirdi. Kendilerini arıyorum muhatap bulamıyorum. En son bir bey telefonuma cevap verdi, o da bana ‘yetkililer 24 veya 48 saat içerisinde seni arayacak’ dedi. Ancak beş gün oldu arayan olmadı." 
İnsanların dolandırıldığını anlatan Tuğay, şunları söyledi: "Mart ayının sekizinde kampanyaya katıldım, nisanın onunda siparişim geldi. O günden beri bir sonuç verecek muhatap bulamadım. Koli için 110 TL ödedim. Ben paranın derdinde değilim, petek bal diyerek sadece içinde ne olduğu belli olmayan süzme ve ne olduğu belli olmayan bir ürün göndererek vatandaşları kandırıyorlar. Bir de; ‘bizi taklit edenlere itimat etmeyin, bizim ürünlerimizde kesinlikle bir hile yoktur’ gibi sözlerle vatandaşları kandırmadıklarını söylüyorlar. Kendileri açıkça vatandaşı dolandırarak mağdur ediyor, bir de biz aradığımız zaman ‘size yetkili kişiler dönecek’ diyorlar. Bugüne kadar neden bir yetkili aramadı? Ben gelen ürünü iade etmek istiyorum, muhatap bulamıyorum. İade edersem paramı nasıl alacağım, onu da bilemiyorum. Vatandaşlar beni görüp bunlardan bir şey sipariş etmesin. ‘Arayacağız’ diyorlar, ancak bugüne kadar hiç kimse bana dönmedi, şişeleri de açamıyorum. Bu bal başıma bela oldu. Açsam bir türlü açmasam bir türlü ne yapacağımı bilemiyorum.”

Bakmadan Geçme