BAKANLIKTAN ARSA SAHİPLERİNE UYARI

Vansesi Özel
Depremler sonrası Van'ın yapısını değiştirecek,  yeni imar planı çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü ile Van Belediyesi arasında imzalanan protokol sonrası 6 bin hektar olan mevcut imar planı yeni imar planıyla 15 bin hektara çıkacak.
İki kısımdan oluşan yeni imar planında yeşil alanlar, spor alanları,  iş merkezleri, otogar,  sanayi siteleri,  park gibi modern bir kentin ihtiyaç duyduğu bütün ihtiyaçlar yer alacak.
Yeni imar planı çalışmaları devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü aldıkları bazı duyumlar üzerine Vanlı vatandaşları gazetemiz aracılığı ile uyardı. Mekânsal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman,  kötü niyetli arsa spekülatörlerinin bazı arsa sahibi vatandaşlara kat, arsa ve maddi menfaat karşılığında yeni imar planı üzerinde tasarruf sağlayabilecekleri yönünde vaatlerde bulundukları şeklinde duyumlar aldıklarını belirtti.  
Bu tür yasa dışı girişim ve teklifte bulunan kişilerin  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Valiliğine bildirilmesini isteyen Mehmet Ali Kahraman,"  Van'ın yeni imar planı sürecinde bazı  duyumlar aldık. Ancak bakanlığımızın ve imar planını hazırlayan müellifimizin bu tür girişimlere müsaade etmesi asla mümkün değildir. Vatandaşlarımızın kötü niyetli bu kişilere itibar etmemelerini istiyoruz.   Kötü niyetli kişilerin gerçekleşmesi mümkün olmayacak vaatlerine itibar eden arsa sahipleri sadece mağdur olabilir.   Bu konuda değerli Vanlıları uyarıyoruz.  Bu kişilere sakın inanmayın,  güvenmeyin, kanmayın, aldanmayın.  Ayrıca vatandaşlarımızı dolandırıcılara karşı uyarmak ve bilgilendirmek üzere yakında Van'da mahalli gazetelere ilan vereceğiz. "  dedi.
Yeni imar planının bütün arsa sahiplerine doğal olarak yeni getirimler sağlayacağını ifade eden Kahraman, "Yeni imar planı üzerinden dolandırıcılık yapmaya  teşebbüs  eden  kişi veya kişiler tespit edilmesi durumunda haklarında yasal işlem yapılacaktır "   dedi..

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme