BAKANLAR BAŞKALE İLÇESİNDE

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gittikleri Hakkari’den bugün kara yoluyla Van’ın Başkale ilçesine geldi.
Sabah saatlerinde helikopterle Şırnak'a gitmek için hazırlanan Bakanlar, hava muhalefeti nedeniyle kara yoluyla Van'a döndü. Yol üzerindeki Başkale ilçesine uğrayan Bakanları; İlçe Jandarma Komutanı Ö. Mete Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Sedat Bülbül, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Sami Karakkelle, kurum amirleri ve AK Partili yöneticiler karşıladı.
Burada bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bugün programımıza göre Şırnak’a gitmemiz gerekirdi fakat olumsuz hava şartlarından dolayı Şırnak’a geçemedik. Kara yolu ile Van’a geri döndüğümüzden dolayı yol üzerinde Başkale’ye de uğradık. Başkale’de şimdilik kısa bir zaman için kalabildik. İnşallah en kısa zamanda yeniden uğramaya çalışacağız” dedi.
Bakan Avcı, Başkale Meslek Yüksekokulu için de en kısa zamanda gereken çalışmaları başlatacaklarını belirtti. Avcı, bu konu üzerine Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Demir’in bilgi notu hazırlayarak kendisine göndermesini, ayrıca İstanbul Ticaret Odası ile de bağlantıya geçeceğini ve bu okulun en kısa zamanda Başkale’ye taşınması için gerekenin yapılacağını söyledi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise okuldan gelen öğrencilerle Kürtçe sohbet ederek onlara isimlerini sordu.
Bakan Şimşek ve Avcı, birlikte fotoğraf çektirdikleri çocuklara kalem ve şekerleme verdi.
Bakanlar daha sonra, Van Valisi Münir Karaloğlu ile beraber Van-Başkale karayolu üzerinde bulunan Bebleşin Jandarma Karakol Komutanlığına geçti.

Bakmadan Geçme