BAKAN VARANK, DİP ÇAMURU TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere Van'a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Van Büyükşehir Belediyesince Van Gölü'nde yapılan dip çamuru temizliği çalışmalarını inceledi.

Vansesi Haber Merkezi

Dünyanın en büyük sodalı gölü ve Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölünü kirlilikten kurtarmak ve gelecek nesillere daha temiz bir şekilde bırakmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan,  balçık ve dip çamuru temizliği çalışmaları devam ediyor. Van ziyareti kapsamında buradaki çalışmaları yerinde takip eden Bakan Mustafa Varank, proje ile ilgili Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'dan bilgi aldı.

Van'a kazandırdıkları yatırımların açılışlarını ve gelecek dönemde hayata geçirilecek projelerin startını verdiklerini belirten Bakan Varank, Van Gölü'nün sadece bu bölge için değil, Türkiye için de çok önemli bir değer olduğunu belirtti.

Van Gölü' nde yürütülen dip çamur temizliği çalışmalarında gelinen aşamaya değinen Bakan Varank, "Van Gölü'nün temizlenmesiyle ilgili Sayın Hanımefendinin başlattığı bir inisiyatif oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız şu an Van Gölü'nde özellikle dip çamurunun temizlenmesiyle ilgili çok yoğun faaliyet yürütüyor. Burada temizlik bittikten sonra, Tuşba Parkı'nın millet bahçesiyle birleştirilmesi ve önümüzdeki dönemde yine Valiliğimizin yapacağı 10 kilometrelik sahil yoluyla Van'ın çehresi çok farklı bir noktaya gelecek. Vanlı hemşerilerimiz buralardan en güzel şekilde istifade edecekler. Çocuklarıyla, evlatlarıyla güzel vakit geçirecekler. Görüyorsunuz, çalışmalar son hızla devam ediyor. Van Gölü'ne hak ettiği değeri biz kazandıracağız. Arkadaşlarımıza bu inisiyatifi aldıkları için teşekkür ediyorum. Van, bugün yaptığımız açılışlarla, sağladığımız hizmetlerle hakettiği yerlere gelecektir"dedi.

Bakan Mustafa Varank' a Vali Ozan Balcı, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve kurum müdürleri eşlik etti.

 

Bakmadan Geçme