Bakan Gül duyurdu: 'Cezaevlerinde açık ve kapalı görüşler 2 hafta süreyle ertelendi'

Adalet Bakanı Gül, korona virüs tedbirleri kapsamında cezaevlerinde açık ve kapalı görüşlerin 2 hafta süreyle ertelendiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak korona virüse karşı aldıkları önlemleri şu şekilde ifade etti:

‘'Bugün itibariyle ceza infaz kurumuna girmeden önce alınan ilk kabul raporlarıyla birlikte bulaşıcı hastalık yönünden değerlendirilmesi, hastalık belirtisi olanların ceza infaz kurumuna alınmaması, sağlık muayenesinden geçip tedavileri yapıldıktan sonra ceza infaz kurumuna alınması hususunda bir kararımız söz konusu.

Açık ve kapalı tüm ceza evlerindeki görüşler 2 hafta süreyle ertelenmesi de karara bağlanmıştır. 2 hafta sonra durumun tekrardan değerlendirilip Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda yine karara bağlanacaktır. Yabancı uyruklu olup yurt dışından gelenlerin de yapmak istedikleri ziyaretler süresiz olarak ertelenmiştir. 2 hafta süreyle açık ceza evinde kalanların özel izin hakları ertelenmiştir. Bu izinler bu süreçler bittikten sonra tekrar bu izin hakları hüküm ve tutuklara verilecektir. Bu haklar saklıdır.”

Bakmadan Geçme