Bağımsız Aday Ahi: Van İki'den Büyüktür

Bağımsız Milletvekili Adayı İdris Ahi: 'Van'da siyaset çok zor şartlarda yapılıyor. Siyasetin iki partinin güdümü altında gitmesini istiyorlar. Bende bu dayatmaya, baskıya karşı çıkarak Van'da bir alternatif olsun düşüncesiyle bağımsız aday oldum. Liderler diyor ki dünya 5'ten büyüktür. Bende diyorum ki Van 2'den büyüktür.'

İlhan Siyahtaş

Seçimlere ilçeleri, mahalleleri, evleri kendi aracıyla tek başına gezerek halktan oy isteyen, Bağımsız Van Milletvekili Adayı İdris Ahi 70-80 bine yakın oy alacağını ileri  sürdü. Van'ın ekonomik sıkıntılarına da değinin Ahi, sınır ticaretinin biran önce açılması gerektiğini söyledi.

"Van'da siyaset iki partinin güdümünde"

Bağımsız milletvekili adayı İdris  Ahi  seçim çalışmalarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Ahi, "Ben 1969 yılında Bahçesaray'ın FeqiyeTeyran köyünde doğdum. 22 yılı aşkın süredir Van'da esnaflık yapıyorum. İnsanlara faydalı olabilmek için bağımsız milletvekilliğine adayı oldum. Van'ın sorunları ve eksiklikleri saymakla bitmez. Van'da siyaset yapmak çok zordur. Van'da siyasetin maalesef iki parti güdümü altında geçmesini istiyorlar,  bende buna karşı çıkarak adaylığımı bıraktım. Van'da bunlara bir alternatif olsun istedim.  İki parti çok karanlık ve tehlikeli bir siyaset yapıyor. Bizim yapacağımız siyaset Allah'ın izniyle dürüst ve halkı esas alan siyaset olacak. Biz kimseyi kötülemiyoruz, yalnızca gerçeği söylüyoruz. Liderler diyor ki dünya 5'ten büyüktür. Bende  diyorum ki  Van'da 2'den büyüktür.  Allah nasip ederse hedeflerimi seçildikten sonra açıklayacağım.  Bugüne kadar gelen giden siyasiler bir yığın vaatlerde bulundu,  ancak bir tanesi vaadini yerine getirmedi.  Ben bu yüzden vaatte bulunmaya utanıyorum. Sadece bir vaadim var. Eğer Allah nasip ederse kazanırsam bugün İdris Ahi neyse seçildikten sonra da aynı İdris Ahi olacak. Eğer seçilirsem nasıl ki  ilçe ilçe mahalle mahalle, seçimde sokak geziyorsam seçildikten sonra da aynısı olacak.  Halkın sorunlarını meclise taşıyacağım  " ifadelerini kullandı.

"AKP'de HDP'de halkı hiçe saydı"

Adayların bir birine düşman olmadığını, rakip olduğunu belirten Ahi, "Bugün Van'da ne kadar parti varsa ne kadar aday varsa hepsi birbirinin rakibidir. . Adayların birbirlerini sevmeleri lazım. Bütün siyasi partilerin milletvekili adaylarını bir otobüsün üzerinde halkı selamlamalarını arzuluyorum. Bunu çok istiyorum.  Demokrasi tahammül etmektir.  Ak Parti bana oy vermezseniz, HDP kazanırsa memlekette taş üstünde taş kalmaz diyor. Bunlar memlekete hizmet etmez diyor. Öte taraftan da HDP'de diyor ki biz seçimi kazanamazsak bu memleketi yıkarız. En büyük karanlık baskı  bu değimlidir.  Bu halkın düşüncesine ipotek kurmak değil mi? Demokraside halka,  düşünceye baskı var mı? AKP'de HDP'de halkı hiçe saydı. Yani diyorlar ki nasıl olsa bu halk bize mecburen oyunu verecek. Bırakın halk kendi iradesiyle sandığa gitsin. Benim kimseden  bir korkum yoktur.  Bugün bağımsızlarla beraber 16 parti seçime gidiyor. Hepsi birer seçenektir. Seçim çalışmaları çok fakir geçiyor" dedi.

"Halkı HDP ile korkutuyorlar"

Arkasında silahlı bir güç ve devlet gücü olmadığını kaydeden Ahi, "Benim arkamda Allah var, halk var.  Başka bir şey yok. Buna güvenerek aday oldum. Ben halktan biriyim.  2014 yerel seçiminde hemen ertesi gününde adaylık düşüncemi dostlarıma açıkladım. Dostlara Allah'ın izniyle önümüzdeki seçimde ben Van bağımsız milletvekili adayı olacağım dedim. Ve  aday oldum. Sık sık ev ziyaretleri yapıyordum. Her yerde bunları söylüyordum bunu dile getiriyordum. Bana karşı çok büyük bir teveccüh var. HDP'nin ve AKP'nin milletvekili listesi açıklandıktan sonra bana teveccüh artmış durumda.  Van'da Allah'ına, halkına güvenen tek başına mücadele veren aday İdris Ahi'dir diyorlar. Bunu halk diyor, ben demiyorum. Bütün partilerin küskünleri İdris Ahi'nin yanında  toplamış. Halkı korkutarak siyaset yapılmaz, oy istenmez.  Halkı HDP ile korkutuyorlar. Taş atanlar kim taş atmışsa HDP yaptı diyorlar. Vali bey bizi çağırdı ve orada yapılan toplantı çok güzel bir hava geçti. Bana dedi ki sonda gelen arkadaş senin düşüncen ne? Bende dedim ki buradaki havayı dışarıya, yani halka yansıtsınlar yeter. Ben seçimde kazanmanın yanında 70-80 bin oy bekliyorum. İddialıyım ve kazanacağım" şeklinde konuştu.

Yorumlar 1
Öz bahçesarayli 10 Nisan 2023 01:14

Zavallı adam git evinde otur eskide hdp bağımsız girerdi o dönem diyer bağımsızlara akp para verirdi ki sanada vermiitir listeler uzasın yanlışlıkla sanada oy gelirdi beş on yane. Artık o da yok git çoluk çocuğuna bak kardeşim

Bakmadan Geçme