Babacan: Ekonomik sorunlar büyüyor

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Ekonomik sorunlar büyüyor ama ülkenin sorunları sadece ekonomi ile ilgili değil. Ekonominin temelinde ne var? Ekonominin temelinde hukuk, adalet, insan hakları, özgürlükler ve demokrasi var' dedi.

Van’da ve Erciş’te parti binasının açılışına katılan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Erciş’te toplanan kalabalığa hitap eden Babacan, “Hızla örgütleniyoruz. Vatandaşlarımızı bizzat dinliyoruz, duyuyoruz, dertliyi dinliyoruz, sıkıntı çekeni dinliyoruz. Sorunları yerinde tespit ediyoruz. 720 ilçede bugün arkadaşlarımız halkın arasında ne olup bitiyorsa haberdar oluyoruz ve çözüm üretiyoruz. Her konuda çözüm üretiyoruz. Her konuda eylem planları açıklıyoruz. Bugüne kadar tam 11 alanda çözüm açıkladık” dedi.

“Gençlerimizin tarımı, çiftçiliği sevmesini sağlayacağız”

Ülkemizde yaşanan ekonomik krize değinen Babacan, “Kadromuzla beraber iyi işler yaptık. 3 bin 500 dolarlık milli gelirimizi aldık 12 bin 500 dolara taşıdık. 36 milyar dolarlık ihracatımızı aldık 132 milyar dolara taşıdık. Merkez Bankası'nın rezervlerini 28 milyardan aldık 136 milyar dolara taşıdık. Döviz kuru artınca motorin, benzin ve gazın fiyatı artıyor. A’dan Z’ye her şeye zam geliyor. Tarımda biz nasıl çözeceğimizi açıkladık. Çiftçimizin sırtında ağır bir borç yükü var değil mi? Borcun üzerindeki faizi silip atacağız. Borçları donduracağız. 2 yıl ödemesiz uzun vade vereceğiz. Tarım desteklerini ekimin dikimin olduğu anda açıklayacağız. Rakamın ne olacağını ve ödemeyi de hasadın olduğu anda yapacağız. Gübre maliyetinin yarısını devlet olarak biz ödeyeceğiz. Yem maliyetinin yarısını devlet olarak biz ödeyeceğiz. Tarıma özel düşük elektrik tarifesi uygulayacağız. Türkiye’nin her yerine gençlerimizin doğduğu topraklarda kalmasını sağlayacağız. Gençlerimizin tarımı, çiftçiliği sevmesini sağlayacağız” dedi.

“Erciş'ten Erdoğan'a da Bahçeli'ye de sesleniyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenen Babacan, “Sosyal destekler konusunda ne yapacaklarını da açıkladıklarını belirten Ali Babacan, “Devlet vatandaşın ayağına gidecek. Vatandaş kapı kapı sosyal destek almak için uğraşmayacak. Her aileye sosyal destek uzmanı görevlendireceğiz. Ülkenin sorunları büyük, gittikçe de büyüyor. Ekonomik sorunlar büyüyor ama ülkenin sorunları sadece ekonomi ile ilgili değil. Ekonominin temelinde ne var? Ekonominin temelinde hukuk, adalet, insan hakları, özgürlükler ve demokrasi var. O temeli sağlam atmazsan, bu binayı ayakta tutamazsın. Türkiye’de şu anda bir Kürt sorunu var biliyorsunuz. Bizde içindeyken ne diyorduk, Kürt sorunu var, bizim de sorunumuz var diyorduk. Ben buradan Erciş'ten Erdoğan'a da sesleniyorum, Bahçeli'ye de sesleniyorum. Kürt sorunu var mı yok mu? Gelin burada Erciş’te, bizim Kürt vatandaşlarımıza soruyorum. Buradan çağrı yapıyorum. Eşit vatandaşlık temelinde çözeceğiz, eşit vatandaşlık bu ülkenin her bir vatandaşını devlet aynı samimiyetle kucaklamak zorunda, başka türlü bu ülkenin birliğini ve beraberliği sağlayamazsınız” diye konuştu.

“Mevcut iktidarın son kullanma tarihi geçti”

AK Parti iktidarına yüklenen Babacan, “Tüm sıkıntıları aşacağız. İnşallah seçimden sonra Türkiye’de hep beraber yepyeni bir sayfa açacağız. Biz cebimizde güvenin ve çözümün anahtarları ile dolaşıyoruz. Her alandaki sorunları nasıl çözeceğimizi açık açık anlatıyoruz. Çözümlerimizi yazılı bir şekilde tarih vererek, bütçesini hesap ederek ortaya koyuyoruz. Öyle bol keseden vaat dağıtanlardan da değiliz. Yarının Türkiyesi'nin mimarları biz olacağız. Türkiye’nin değişiminde DEVA Partisi aslî bir rol oynayacak. Mevcut iktidarın son kullanma tarihi geçti. Bunlar en başta söylediklerinin tam tersini söylemeye başladılar. Bir ‘3Y’ vardı biliyor musunuz? Yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluk… ‘3Y’ ile mücadele için evet iyi bir başlangıç oldu ama ondan sonra kadro değişti, bozuldu. Yoldan saptılar. Şimdi maalesef ülke aynı 3Y ile karşı karşıya kaldı. Korkuyorum ki aynı 3Y'yi miras bırakıp gidecekler. Bu ülke, böyle bir ülke yönetimine layık değil" ifadelerini kullandı.

Kayyum atamalarına değinen Babacan, “Yerel yönetimler güçlendirilecekti. Ne oldu? Bırakın yerel yönetimleri güçlendirmeyi bugün seçilmiş belediye başkanları makamlarından indiriliyor, yerine kayyımlar oturtturuluyor. Seçimleri kazanamayınca vatandaşı cezalandırma yöntemi haline geldi kayyım atamaları. Sağda solda milli irade diyerek kendini aldatanlar, yerelde seçimi kazanamadıklarında halkın iradesini tanımıyorlar” şeklinde konuştu. Ajanslar

 

 

Bakmadan Geçme