Aysal'dan Nani açıklaması

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen geleneksel Pilav Günü etkinliğine katılan Aysal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Nani ile ilgili bugüne kadar kendisinin herhangi bir görüş belirtmediğini anlatarak, "Nani'nin transferi konusunda şu etapta herhangi bir şey yok. Transferler için hassas ve ciddi çalışıyoruz. Bizim iki senedir oluşturulmuş yepyeni ve güzel bir takımımız var. Burada bir iki eksiğimiz varsa bunlar tamamlanmaya çalışılıyor. Diğer kulüplerde olduğu gibi toplu bir değişim, toplu bir hareketlenme yok bizde. Sadece eksikllerimizi tamamlıyoruz. Bunu da çok dikkatli olarak tamamlıyoruz. İhtiyacımız olmayan yerlere oyuncu almak niyetinde değiliz" diye konuştu.

Şartların uygun olması durumunda Portekizli futbolcuyu transfer etmeyi düşünüp, düşünmediklerinin sorulması üzerine Aysal, "Bunu isterseniz daha sonra konuşalım. Benim önceliklerim arasında olan bir pozisyon değil. Ancak çok iyi bir gelişme olursa... Bunları da ara sıra yapıyoruz, farkındasınız. Hiçbir şeye katiyetle olmaz dememek lazım. Ancak bir yerde eksikliğimiz varsa ve kuvvetlendirmek istiyorsak, gayet tabii hemen masa başında oturup, değerlendiriyoruz. Şu anda benim masamda önüme gelmiş böyle bir dosya, böyle bir teklif, böyle bir ilişki yok" ifadelerini kullandı.

-"Melo'yu tutmak istiyoruz"

Ünal Aysal, sarı-kırmızılı takımda son iki sezondur kiralık olarak forma giyen Brezilyalı futbolcu Felipe Melo'yu kadrolarında tutmak istediklerini anlatarak, "Melo için çalışıyoruz, tutmak isteriz" dedi.

Galatasaray'da yüksek bedelle oynayan Albert Riera'nın geleceğiyle ilgili soru üzerine Aysal, "Riera bu sene aldığı parayı hak etti. Hiç kimsenin aldığı parada gözümüz yok, helal olsun. Riera bu sene faydalı oldu ama aynı yere hocamız değişik bir profil düşünüyorsa, onu da değerlendiririz. Ancak bizim için önemli olan eksik yönlerimizi kuvvetlendirmek. Bu tamamen teknik bir karar, yöneticiler olarak teknik gereksinimleri uygulanır hale getirmek bizim görevimiz" diye konuştu.

-"Fatih hocayı mutlu çalışırken görüyorum"

Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal, teknik direktör Fatih Terim'in mutsuz olduğuna yönelik haberlerin sürekli gündemde yer alması hakkında, "İki senedir ben bunu duyuyorum, Fatih hocayı da son derece mutlu çalışırken görüyorum. Artık bu sorulara cevap vermek istemiyorum. Aslında bu sorunun muhatabı ben değil Fatih hoca olmalı. Fatih hocaya sorun, o size açık yüreklilikle ne düşündüğünü, mutlu olup olmadığını söyleyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

-Yabancı oyuncu kontenjanı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal,Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu kontenjanı konusunda aldığı kararla ilgili olarak, şunları kaydetti:

"Geçen sene alınmış böyle bir karar yok. Bir kere Kulüpler Birliği'nin, müşterek olarak hepsinin imzası altında olan bir karar gerekir. Böyle bir karar yok önümüzde. Federasyonun tek başına bir önerisi olarak algıladık geçen seneki olayı. O gün de karşısında olduğumuzu söyledik, bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Türk futbolunun lehine olan hiç bir şeye biz hayır demeyiz. Bu kararın katiyetle Türk futbolunun lehine olduğuna inanmıyoruz."

Aysal, kulübün 22 Haziran Cumartesi günü yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda, yönetimde ciddi bir değişiklik olmayacağını anlatarak, "Sadece bazı arkadaşlarımızın yerine yenileri giriyor. Bu bir görev değişimi. Galatasaray çok geniş bir camia, herkes burada görev almak ister. Benim de görevim bittiği zaman yerime bir arkadaşım gelecek. Bu zaman içinde yaşanan bir gelişim" şeklinde konuştu.

-Gezi Parkı eylemleri

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının birlikte hareket etmesinin maçlara nasıl yansıyacağının ve Fenerbahçe ile oynayacakları TFF Süper Kupa maçını iki takım taraftarlarının birlikte izleme fikrinin sorulmasını üzerine, Ünal Aysal, şunları kaydetti:

"Aslında sahada bir rekabet yaşıyoruz. Bunun saha dışına taşmaması gerektiğini her vesileyle söylüyorum. Taraftarlar da son günlerde bunun çok güzel örneklerini verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Yöneticiler olarak taraftardan aldığımız işareti değerlendirmek ve gerçekleştirmek görevimiz. Bana düşen bir görev varsa bunu memnuniyetle yaparım. Ancak şu kadarını söyleyeyim, Gezi Parkı hareketlerini, bugün artık son derece pasifist, dostane ve tamamen bir toplum psikolojisini en uyumlu şekilde aksettiren bir hareket gibi görüyorum. Hepimiz de buna destek veriyoruz. Bu destek bir yerde kulüplerin birbirleriyle dostluğu kadar, ülkenin, Türk insanın kendi arasındaki dostluk, kardeşlik ilkelerini de çok güzel ifade etmekte."

Aysal, Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon maçlarını Türk Telekom Arenave Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynamak istemesiyle ile olarak da, "Bundan evvel bu konu konuşuldu, görüşüldü. Neden olmayacağı konusu iki yönetim arasında paylaşıldı. Bu bir inatlaşma değil, Beşiktaş'a karşı katiyetle negatif bir tutum değil. Lütfen bunu böyle anlayın. Sadece ileride çıkabilecek sorunların bugünden öngörülmesi ve bazı risklerin hesaplanmadan alınmaması için bir çalışmaydı. Seçim sonrası gerekirse tekrar oturur, konuşuruz. Çıkar yol bulunursa, bulunur. Ancak bir risk görüyorsak, katiyetle bu yola girmeyiz" şeklinde görüş belirtti.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme