Aykome Mart Ayı Toplantısını Yaptı

Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Alt Yapı Koordinasyon Merkezi’nin (AYKOME) mart ayı üst kurul toplantısı yapıldı.

Fen İşler Daire Başkanlığı Alt Yapı Koordinasyon Merkezi, mart ayı üst kurul toplantısını Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda Fen İşleri Daire Başkanı Bekir Kıran başkanlığında gerçekleştirdi. AYKOME üst kurul toplantısına aralarında TEİAŞ, Türk Telekom, Karayolları, DSİ, TCDD, VEDAŞ, Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra büyükşehir belediyesi kurul üyeleri ile İpekyolu ve Tuşba Belediyesi yetkilileri de katıldı. AYKOME mart ayı üst kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Fen İşleri Daire Başkanı Kıran, bundan sonra kentte yapılacak olan tüm çalışmaların ortak bir şekilde yapılacağını ve hiçbir kurumun kendine göre çalışma yapamayacağını ifade ederek, “Yapılacak olan tüm çalışmalar alt komisyonda değerlendirilip üst komisyonun onayını alındıktan sonra çalışma yapılabilecek. AYKOME bünyesinde bir denetim ekibi oluşturularak izinsiz kazıların tamamı denetlenecek. Bundan sonra tüm altyapı çalışmaları denetimimiz altında olacak'' dedi.
Toplantıda yeni kararlar alan üst kurul, yol genişletme çalışması yapılan mahallelerde cadde ve sokaklarda bulunan araç ve yaya trafiğini engelleyen elektrik ve telefon direkleri için çalışma başlatılması kararı aldı. Yapılan çalışma sonra direk ve panoların komisyonun belirlediği noktalara taşınması kararı alındı.
Ayrıca fiber optik hat çalışmaları, ilan ve duyurular için sesli yayın sisteminin tamamlanması için alt komisyon kurma kararı alındı.

Bakmadan Geçme