Atletler Kenya'ya Uğurlandı

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Atletizm takımı sporcularını Kenya’ya uğurladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2015 faaliyet programında yer alan ve 08 Mart ile 29 Nisan 2015 tarihleri arasında Kenya’da yapılacak Milli Takım Hazırlık Kampına Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Takımı sporcularından Mehmet Akkoyun ve Şeref Dirli, Milli Atletizm Antrenörleri Hüseyin Esen ile birlikte, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ı makamında ziyaret ederek katılacakları kamp hakkında bilgi verdiler. Vanlı atletizmcileri ve milli atletizm antrenörü Hüseyin Esen’i makamında ağırlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “İlimizin adını atletizm yarışmalarının birçoğunda en güzel şekilde duyuran milli atletizmcilerimiz Mehmet Akkoyun ve Şeref Dirli’nin uluslararası ve Türkiye dereceleri ile sayısız başarılara imza atarak kendilerini atletizm branşlarında en iyi şekilde kanıtladılar. Şimdi ise sporcularımızı ve onların bugünlere gelmelerindeki en büyük destekçileri olan antrenörümüz Hüseyin Esen’i Kenya’da yapılacak olan Milli Takım Hazırlık Kampına uğurlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sporcularımızı ve antrenörümüzü canı gönülden kutluyoruz. Umut ediyoruz ki sporcularımız hiçbir aksilik yaşanmadan ilimiz adına katıldıkları kampta en güzel şekilde döneceklerdir” dedi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vanlı atlet Şeref Dirli, 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları kampına katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “İnşallah bu kamptaki sürecimizi en iyi şekilde değerlendirerek bizlere verilen bu önemin karşılığı olarak; Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak olan 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Van’ımıza altın madalyayı kazandıracağız” dedi.
Kamp süreciyle ilgili Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’a bilgi veren milli atletizm antrenörü Hüseyin Esen, "Geride kalan kamplarda olduğu gibi bu kampta da sporcularımız ile birlikte gerek kişisel gerekse sportif gelişimine katkı sağlamak adına çok önemli. Bizler takım olarak disiplinli ve düzenli antrenmanların sonucunda, Ülkemizin Atletizm Milli Takımında yer almaya hak kazandık. Böylesi güzel ve başarılı sporcuların olduğu kadrolarda yer almak bizlerin başarılarına başarı katacaktır. Her zaman sporcularımız ile birlikte katıldığımız kamplarda yaptığımız gibi bu kamp süresi boyunca da çift antrenman ve sağlıklı yaşam yürüyüşlerine devam edeceğiz. Yine kamp döneminde sporcularımızın dinlenme zamanlarında sporcularımıza, profesyonel bir sporcunun kendi branşında özellikle dikkat etmesi gereken konuları ve dinlenme kurallarını anlatacağız" dedi.

Bakmadan Geçme