Atlantik çıkmazında çırpınmak!

Başını CHP’nin çektiği sistem içi muhalefetin durumu kısaca, “Atlantik çıkmazında çırpınmak” olarak özetlenebilir.

Millet İttifakı’nın Anayasa çalışmalarından sorumlu kişisi İbrahim Kaboğlu; 2018 yılında dört partinin temsilcilerinin kendi başkanlığında yeni Anayasa çalışmaları yaptığını açıklıyor ve bu Anayasanın içinde nelerin yer aldığına dair bilgileri de veriyor.

Meral Akşener hemen yalanlıyor bu bilgiyi. Öte yandan düne kadar Partinin Genel Başkan Yardımcılığını yapan Ümit Özdağ ise tam tersini, doğruluyor.

Kemal Kılıçdaroğlu da yapılan çalışmayı inkar ediyor ama Aynı Kılıçdaroğlu’nun 2 Haziran 2018’de Sözcü gazetesinden Başak Kaya’ya verdiği röportaj ile 21 Haziran 2018’de Tele 1’e verdiği demeçte, yeni anayasa çalışmaları konusunda söyledikleri arşivlerde duruyor.

Neresinden bakarsanız bakın, muhalefet adına tam bir şaşkınlık ve zavallılık tablosu var ortada. Neden?

Temel açıklama

Bu tablonun temel açıklaması, “Millet ittifakı”nın iktidar olmayı, Atlantik ötesinden gelecek desteğe bağlamasıdır. Bu konuda görüşmelerin olduğu, belli bir mutabakata varıldığı anlaşılmaktadır.

Joe Biden’ın bu yılın başında açıkladığı “muhalefet ile işbirliği yapılarak Erdoğan’ın devrilmesi” görüşünün, lafın gelişi dillendirilmiş bir arzunun ötesinde, yapılmakta olan bir çalışmanın açıklanması olduğu açıktır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Bakmadan Geçme