ATATÜRK ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE VAN'DA SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 82. yılı tören ve etkinliklerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  ebediyete intikalinin  82’nci yıl dönümü nedeniyle Van  ve ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.  İlk tören  Valilik Hükmet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına  Van Valisi ve  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet  Emin Bilmez'in  çelenk bırakmasıyla başladı.

Saat 09.05'te sirenlerin çalması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Tuşba Alaköy ÇPAL öğretmenlerinden Murat Demir günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

Konuşmalarında Mustafa Kemal Atatürk'ün 57 yıllık ömrüne koskoca bir tarih sığdırdığını vurgulayan Demir, “Mustafa Kemal Atatürk, cepheden cepheye koşmuş, gönülden gönüle akmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna liderlik yaparak, milletimizin kalbinde taht kurmuştur. O milletine samimiyetle inanmış bir yürek, vatanına sevdalı fazilet timsali bir şahsiyettir. Elbette o, istiklal ve istikbal demektir” dedi.

Anma törenine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Bilmezez  ve prtokol daha sonra Van Müzesi'de  düzünlenen Aatürk konulu  fotoğraf sergisini  gezdi. 

ERCİŞ

Van'ın Erciş ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saat 09.05'te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Hava Savunma Üsteğmen Ferdi Ümit Alagöz tarafından “Atatürk'ün Askeri Kişiliği” ile ilgili konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. İlk, ortaokullar ile liseler arasında düzenlenen “Atatürk” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenicilere ödüllerinin verilmesinin ardından 10 Kasım Atatürk'ü anma programı sona erdi.

Programa, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ahmet Uğurlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, kamu kurum amirleri, siyasi parti, oda ve STK temsilcileri, askeri erkân, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

BAŞKALE

Van'ın Başkale ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Başkale ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak ve ilçe protokolünün katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Başkale Anadolu Lisesinin konferans salonunda devam eden program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler tarafından hazırlanan programda, şiirler okundu. ‘Kimsin Sen' adlı gösteri, ‘Atatürk'e Mektup' adlı slayt gösterisi ve orotoryo gösterileri yapıldı.

Yüzbaşı Çağlar Aktaş'ın ‘Asker ve Devlet Adamı Atatürk' konulu sunumunun ardından program sona erdi. Anma programına İlçe Kaymakamı Asım Solak, 6. Hudut Tugay Komutanı Piyade Albay İlker Ertuğrul, Cumhuriyet Savcısı Feyza Yasemin Samur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Helli, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ERCİŞ'TE ATATÜRK KLİBİ

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yıldönümü kapsamında Van'ın Erciş ilçesindeki Tekler Üzümlü Ortaokulunda görevli öğretmenler tarafından Atatürk konulu klip hazırlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yıldönümü kapsamında tüm yurtta çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Van'ın Erciş ilçesinde ise gün dolayısıyla öğretmenler tarafından klip hazırlandı. İlçedeki Tekler Üzümlü Ortaokulunda görev yapan 12 öğretmen tarafından hazırlanan videoda drone de kullanıldı. Okulun girişinde öğretmenler tarafından Atatürk'ün en sevdiği yöresel oyunlardan biri olan zeybek oyunu ile başlayan videoda, öğretmenler sırasıyla görev aldı. Daha sonra drone ile havadan görüntülerin paylaşıldığı video, Atatürk'ün kendi sesiyle seslendirdiği sözlerin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme