ASİMDER Doğu Türkistan İçin Ankara'ya Yürüyecek

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) üyeleri, Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı zulmün son bulması için Iğdır'dan Ankara’ya kadar yürüyecek.

 ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Van ve Türkiye gündemine değindi. Özellikle Ramazan ayı içerisinde Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı zulme bir Müslüman olarak sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Gülbey, "Çin’in Doğu Türkistan halkına uyguladığı zulme karşı neler yapabiliriz noktasında kendi yönetimimiz ile görüştük. ASİMDER olarak aldığımız karar doğrultusunda Ankara’ya kadar yürüyeceğiz ve Ankara’da Çin Büyükelçiliği önünde bu durumu protesto edeceğiz. Bunu da Iğdır’dan Ankara’ya kadar yürüyerek ve vardığımız her şehirde basın açıklaması ile olayı kınayarak yapacağız. İnşallah dünya kamuoyunda ses getirip, bu zulmün durmasına katkı sağlarız” dedi.
Doğu Türkistan halkının zulüm yaşamasına sessiz kalmalarının doğru olmadığına vurgu yapan Gülbey, “ASİMDER olarak toplumun bütün yaralarına ve aynı zamanda dünyada zulüm görmüş tüm toplumlara ve insanlığa yardımcı olacağımızı daha öncede defalarca kez belirtmiştik. Şimdi de insan hakları kurallarını hiçe sayan Çin, Doğu Türkistan’da zulümler yapmaktadır. Biz de hem insan olarak, hem dernek olarak, hem de Müslüman olarak bunun önünde durmamız gerektiğini ve bunu dünya komu oyuna taşımamız gerektiğinin bilincindeyiz. ASİMDER olarak Çin’in yaptığı bu zulmü kınıyor ve Doğu Türkistan halkının hiçbir zaman sahipsiz olmadığını haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Açıklamalarına, Müslüman halkların her zaman birbirlerinin yanında olması gerektiğini söyleyerek son veren Gülbey, tüm İslam aleminin yaklaşan Ramazan Bayramı’nı mutlu ve sağlıklı bir şekilde geçirmesi dileklerinde bulundu.

Bakmadan Geçme