ASİMDER BAKÜ'DE VAN'I TANITTI

Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de katıldığı Dünya Azerbaycan Türkleri Toplantısı’nda Doğu Anadolu’yu ve Van’ı tanıttı.

Dünya Azerbaycan Türkleri Toplantısı’nda Doğu Anadolu’yu ve Van’ı tanıttı. 
Bakü’de katıldığı bir konferansta Türk’lerin 1912-1921 yıllarında 1,5 milyon Ermeni’yi katlettiği söylemlerinin asılsız olduğunu vurgulayan ASİMDER Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, “Şayet öyle bir şey olsaydı, o zaman Ermenilerin beş defa ölmeleri lazımdı. Bu tarihlerde ölen 60 bin Ermeni; hastalık, açlık ve soğuktan dolayı hayatını kaybetmiştir. Osmanlı döneminde Ermenilere zülüm edildiği gerekçesi ile bir vali idam edilirken, diğer bir vali ise tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar etmiştir. Gelin tarihi açıp gerçeklere bakalım. 1912-1921 yıllarında 3,5 milyon Müslüman katledilmiştir. Bu tarihlere baktığınızda; ne Rus ne Ermenilerin bir tanesi bile bırakın idam edilmesini, yargılanmamış bile. Aksine Türkler gittikleri ülkelere adalet ve medeniyet götürmüştür” dedi.
Konuşmaların ardından ASİMDER Başkanı Ermiş tarafından Dünya Azerbaycan Kongresi Eş Başkanı ve aynı zamanda Azerbaycan Vatandaş Hemreyliği Partisi Genel Başkanı Sabir Rüstemhanlı ve Azerbaycan Diaspora Genel Sekreteri Samir Adıgüzelli’ye Van tanıtım kitabı ve CD’lerini hediye etti. Programda Başkan Ermiş’e de göğüs madalyası hediye edildi.

Bakmadan Geçme