Aşık Emrah İle Selvi Festivali Başladı

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara Ercişliler Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen “24. Ercişli Aşık Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali” başladı.

Erciş Şehir Stadyumu'nda gerçekleşen festivalin ilk gününde Milli Piyango İdaresi tarafından 19 Eylül 2014 çekilişi gerçekleştirdi. Programa Erciş Kaymakamlığına vekalet eden Van Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Başkan Vekili Nejdet Kahraman, Milli Piyango İdaresi Çekilişleri Daire Başkanı Ekrem Gürsoy Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar, Ankara Ercişliler Derneği Başkanı Zafer İzgi, kamu kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Milli Piyango İdaresi’nin gerçekleştirdiği çekiliş sonrası bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Ercişli Aşık Emrah’ın büyük bir değer olduğunu söyledi. Festivallerin önemine de değinen Milletvekili Çiftci, Erciş’in tarih ve kültüründen çeşitli örnekler verdi. Ercişli Aşık Emrah’a ait 1000’e yakın eserinin bulunduğunu da anlatan Çiftci, “Ercişli Emrah, geçmişte Erzurumlu Emrah ile karıştırılmıştır. Ancak, son yıllarda yapılmış olan çalışmalarla ünlü ozanımızın 850’ye yakın eseri Ercişli Emrah adına TRT ve Kültür Bakanlığı arşivlerine tescil edilmiştir. Emrah, konuştuğu öz Türkçe ile kadim şehrimiz olan Erciş’in kültürüne yakışır eserler yazmıştır. İnşallah bu festivaller ve etkinlikleri bizden sonraki nesillere de çok sağlıklı bir şekilde aktarılmasına vesile olacaktır. Bizler hep bu amaçla hareket ettik. Yıllardır gerçekleştirilen festivalimizi birliğimize, beraberlimize kardeşliğimize vesile olsun diye yaptık ve yapacağız. Bugüne kadar olduğu gibi devletimizin ve hükümetimizin Erciş’e yapmış olduğu katkılar da artarak devam edecektir. Erciş modern bir şehir olma öncesi büyük bir afet yaşadı ardından, ufak bir yol kazası geçirdi. Hamdolsun toparlandı ve toparlanmaya da devam ediyor. Milli Piyango’nun da katkılarıyla bugün burada yapılan festivalde bu kültürel zenginliklerin bundan sonra da devam edeceğine işarettir. Bu vesileyle 24. Ercişli Aşık Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Türk halk müziği sanatçısı Özlem Özdil konser verdi. İki gün sürecek festivalin yarın yapılacak etkinliklerle sona ereceği kaydedildi.

Bakmadan Geçme