Antalya’da Küresünniler Derneği Kuruldu

Geçen hafta Van’da İskele Mahallesi kadınlar taziye evinde istişare toplantısı yapan Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Antalya’da da örgütlendi. Antalya’da yaşayan Küresünniler bir araya gelerek Küresünniler Derneği kurdu. Dernek başkanlığına Recep Akkuşcu seçildi.

İlhan Siyahtaş

Antalya Küresünniler Derneği, Recep Akkuşcu ve yönetimi tarafından resmen kurarak faaliyetlerine başladı.  Kuruluş toplantısına Antalya’da yaşayan Küresünniler, aileleri ile birlikte katıldı. Toplantıda konuşan Recep Akkuşcu Küresünnilerin tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verdi. 
Derneğin faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Recep Akkuşcu  “ Van’ın tarih, kültürü tanıtarak, dernek çatısı altında gelenek, görenek ve kültürümüze sahip çıkacağız. Çalışmalarımızda değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştireceğiz” dedi.

Toplantıya söz alan Küresünnililer milli değerlere önem vermesini, dayanışmanın güçlendirmesini istediler.  Toplantı sonrası katılımcılara dernek tarafından yemek ikram edildi. 

Bakmadan Geçme