Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde yeni dönem

Vanlıların sosyal, kültürel, dayanışmalarını sağlamak, Van kültürünü tanıtmak amacıyla 2011 yılında Antalya'da kurulan Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, olağan genel kurulu yapıldı. Olağan genel kurulda Murat Yaşar Müncester yeni başkan seçildi. Başkan Müncester, 2 Nisan Van'ın kurtuluşu ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nde çeşitli etkinlikler yapacaklarını açıkladı.

Vansesi Haber Merkezi 

Olağanüstü genel kurula giderek yeni yönetimin belirleyen Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığına seçilen Murat Yaşar Müncester, görevini eski başkan Fahrettin İlkne’den devraldı. Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2 Nisan Van’ın kurtuluşu başta olmak üzere Van’ın kültür ve tarihi değerlerini tanıtmak, Vanlılar arasında güçbirliğini sağlamak üzere çalışmalara başlayacağı belirtildi.  

 

Genel Kurulda konuşan yeni başkan Murat Yaşar Müncester “Van Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 2011 yılında turizm cenneti Antalya’da yaşayan Vanlılar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, insanlarımızın huzuru, mutluluğu, çalışma arzularını, maddi ve manevi sorunlarına pratik çözümler üretebilmek, Van’ın kadim kültürünü tanıtırken Antalya’nın sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak üzere kurulmuştur. Bilindiği gibi dernekler, vakıflar yasal sivil toplum kuruluşlardadır. Dernekler gönüllülüğe dayanan, insanların ortak amaçları takip etmek üzere bilerek ve isteyerek bir araya geldiği maddi ve manevi fedakârlığa dayanan oluşumlardır. Güçlü,  saygın ve toplumda karşılığı olan sivil toplum kuruluşları ülkemizde demokratik kültürün toplumda yerleşmesi ve gelişmesine önemli katkıları olmaktadır. Derneğimiz bugün bu duygularla olağan genel kurulunu yapmanın heyecanının yaşamaktadır. Genel kurulumuzda derneğimiz değerli üyeleri ile göreve seçilen yönetim kurlumuz tüzüğümüzde yer alan faaliyetleri plan ve program içinde gerçekleştirmenin gayreti içinde olacaktır. Bu çabamızda en büyük gücümüz sizler olacaklasınız. Van Kültür ve Yardımlaşma Derneği, güzel ülkemizin kalkınması, büyümesine, doyduğumuz Van ile yaşadığımız ve ekmeğini yiyerek doyduğumuz Antalya şehrimizin sosyal, kültürel hayatına katkı sağlayacak amaçlar doğrultusunda kurularak faaliyet göstermiş. Bundan sonrada göstermeye devam edecektir” dedi. 

“Van-Antalya dostluğunu daha ileriye taşıyacağız” 

Antalya ile Van arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarını dernek çalışmalarıyla bir adım ileriye taşıyacağını belirten başkan Müncester, “Kurulduğu günden itibaren derneğimizin tüm yöneticileri, üyeleri bundan önce olduğu gibi bundan sonrada insanları belli bir etnik, dini, siyasi aidiyete bağlamadan ayrıştırmaktan çok birleştirmek için çalışacaktır. Ortaklıklarımızı zenginlik kabul eden anlayıştan asla vazgeçmeyeceğiz.  Derneğimiz Van’ımızı kültür zenginlikleri, geleneksel değerleriyle Antalya’da tanıtacak, yardıma desteğe ihtiyacı olan insanlarımız ile hayırsevere insanlarımız arasında köprü olacaktır. Veren el ile alan el arasında hizmet eden konumda olacağız.  Geçmişi uzun yıllara dayanan ve VANTALYA isminde bütünleşerek iç içe geçen Van-Antalya kardeşliği ve dostluğunu dernek çalışmalarımızla daha ileriye taşıyacağız.  Bu amaçla Antalya’mızda Van ile ilgili çeşitli kültürel, sanatsal etkinlikler düzenleyeceğiz. Aynı şekilde Antalya’mızın kardeş dernek ve kuruluşlarının işbirliğiyle Van’da Antalya’yı tanıtan şehirlerimiz ve insanlarımız arasında kardeşliği pekiştiren etkinlikler düzenleyeceğiz“ şeklinde konuştu. 

“Yenilikler hayata geçireceğiz” 

Göreve geldikten sonraki hedeflerini açıklayan Başkan Müncester “Derneğimizin amacı, hemşerilerimizin tanışıp kaynaşması, birlik beraberlik ruhuyla hareket etmesidir. 2011 Tarihinden itibaren Antalya’da faaliyet gösteren Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni yönetim kurulu olarak yardıma ihtiyacı olan maddi ve manevi destek olacaklarını belirterek 2017 yılından itibaren 2 Nisan Dünya Vanlılar günü olarak kutlanan kutlu günde yapacağı etkinliklerden “Önemle belirtiyoruz ki özellikle geleceğimizi oluşturacak olan gençlerimize eğitim ve öğretim alanında burs imkanı sağlayarak destek olmaya çaba göstereceğiz. Dernek çalışmalarımızda gönlümüz de kapımız da herkese açık olacak. Derneğimizin saygınlığını, güvenini koruyarak tüm kurum kuruluşlar ve belediyeler ile iyi ilişkiler içinde olacağız. Bu doğrultuda farkındalık yaratan, ilgi ve destek gören ortak etkinlikler de gerçekleştirmeyi de planlamaktayız.  Teknolojinin imkanlarından yararlanarak, dijital çağda klasik tekrarlar yerine heyecan yaratan, destek bulan yenilikler hayata geçireceğiz” dedi.  

 

“2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nde etkinlik yapacağız” 

2 Nisan Van’ın düşman işgalinden kurtuluşu ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü nedeniyle etkinlik düzenleyeceklerini belirten Müncester, “Bir hafta sonra Nisan ayı ve ardından Ramazan ayı geliyor. Nisan ayı Van ve her Vanlı için özel önem ve anlama sahiptir.  1915’te Ruslar tarafından işgal edilen, Ermeni çeteleri tarafından yakılıp yıkılan 30 bin insanı katledilerek harbeye dönüşerek 3 yıl işgal altında kalan aziz Van’ımız 2 Nisan 1918 de düşman işgalinden kurtulmuştur.  Geçmişsimizi unutmadan ve ders alarak emin adamlarla geleceğe yürüyeceğiz. Asude Van’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü nerde yaşarsa yaşasın her Vanlının hatırlaması anması, hafızasını tazelemesi gereken müstesna gündür. Kurtuluş günümüz şimdiden kutlu olsun.  2 Nisan aynı zamanda Dünya Vanlılar Günü olarak 2017 yılından itibaren kutlanmaktadır. Dernek üyeleri ve tüm Vanlılar, Van dostları olarak 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece saat 00.01’den itibaren dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın; akraba dost, arkadaş tanıdık ve nihayetinde tüm Vanlılar ile Van dostlarıyla paylaşım başlatacağız.  Bu kapsamda telefonlarımız, sosyal medya hesaplarımız üzerinden;“  2 Nisan Dünya Vanlılar Günümüz kutlu olsun” mesajı paylaşarak tarihi günü ortak duygularla kutlayacağız. Bu şekilde sempati, ilgi ve heyecan yaratan farkındalık oluşturacağız. Bu etkinlik Van’ın ve  biz  Vanlıların toplumdaki imajına olumu katıklar sağlayacaktır.  2 Nisan günü Atatürk anıtına çelenk bırakma tören sonrası Vali, Tüm Belediye Başkanlarımızı ziyaret edeceğiz. Basına günün anlamalıyla ilgili yazılı açıklama yapacağız. Kaleiçi’nde oluşturacağımız platformda beyaz önlükler giyen aşçılar eliyle Van mutfağının lezzetlerinden üzerinde Türkçe ve İngilizce  “ Kurtuluştan Kuruluşa 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü Kutlu Olsun- Antalya Vanlılar Kültür Yardımlaşma Derneği” yazlı şık kâselerde ayran aşı ve aynı şekilde şık şeffaf ambalajlarda Van pastasını gün boyu sevgili Antalyalılara ikram edeceğiz. İlk ikramı yapmaları ricasıyla Vali ve Tüm belediye başkanlarını, basını ve kardeş dernekleri davet edeceğiz. Evlerimizde ve iş yerlerimizde Van pastası veya ayran aşı yaparak komşularımıza, misafirlerimiz gün boyu ikram edeceğiz.  Ramazan ayı boyunca muhtaç hemşehirlerimiz ile hayırsever dostlarımızı yardımlaşmada buluşturacağız. Hastaları, mağdurları gözeteceğiz.  Gönüllere dokunarak derneğimizin amacı doğrultasında sosyal yardımlar yapacağız” ifadelerini kullandı.  

Başkan Müncester son olarak şunları söyledi; “Vanlı kimliğimiz bizi barış, kardeşlik, sevgi ve saygı ile bir arada tutacaktır. Buna canı gönülden inanıyorum. Yeni yönetimimizin, Yönetim kurulumuzdaki değerli arkadaşlarıma ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.  Ayrıca, Ercişliler Derneği ve Küresunlular Derneği başkanlarına, sizlere katıldığınız için ve sponsor olan Ostima düğün salonuna çok teşekkür ediyorum.”

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yönetim ve denetim kurlu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu

Murat Yaşar Müncester

Fikret Acar

Burhan Işık

Yakup Tüzün

Oya Boysan

Yaşar Çakar

Filiz BADEM

Denetim Kurulu 

Sezgin  Baran

Ömer Aydın

İhsan Çavuşoğlu

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme