Antalya Van Vakfı Kadın Kolları Van semaver çayı etrafında buluştu

Antalya'da Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sunan Antalya Van Vakfı Kadın Kolları, Van semaver çayı etkinliğinde buluştu. Kadın Kolları Başkanı Serpil Dede, 'Çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek Van'ı ve kültürünü tanıtıyoruz. Vanlılar ve Van'a gönül veren dostlar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyo ekonomik, kültürel düzeylerini yükseltmek için çalışmalarımız sürüyor' dedi.

Burhan Ergin

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınından korunmak için etkinliklerini kısıtlayan Antalya Van Vakfı Kadın Kolları, geleneksel olarak düzenlediği Van semaver çayı etkinliğinde üyelerini buluşturdu. Karaalioğlu parkı pergola garden çay bahçesinde düzenlenen ve büyük ilgi gören etkinliğe Vanlı kadınların yanı sıra 7 yabancı ülkenin vakıf başkanı, Siirt, Muş, İzmir, Balıkesirli kadınlar, Antalya Türk Kadınlar Konseyi temsilcileri ve çok sayıda Van’a gönül veren kadın katıldı. Etkinlikte misafirlere hedik, kavurga, Van otlu peyniri, Van çöreği, Van pastası ve yumuşan (alıç) ikram edildi.

“Bir şehri yaşatan gelenekleridir”

Antalya Van Vakfı Kadın Kolları Başkanı Serpil Dede, Antalya’da Van'ın tanıtımına, kültürüne katkı sunmak, Vanlılar ve Antalya’da yaşayan Van dostları arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Antalya'da geleneksel hale getirdiğimiz Van semaver çayı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Tüm kadınların davet edildiği etkinliğe, içlerinde 7 yabancı ülke vakıf başkanının da olduğu, 150'den fazla kadın teşrif etti. Bir şehri yaşatan gelenekleridir. Semaver de bizler için sadece çay içtiğimiz bir araç değil, daha ötesinde dostlukları buluşturan bir vesiledir. Bu noktadan hareketle her yıl düzenlediğimiz şehrimizle özdeşleşmiş semaver çayı geleneğine, pandemi sürecinde verilen aradan sonra açık havada ve pandemi kurallarına azami dikkat ederek tekrar start verdik. Etkinliğimiz çok büyük ilgi gördü. Etkinliğimize katılan kadınlara teşekkür ederim” dedi.

“Çalışmalarımız kesinlikle gönüllülüğe dayanıyor”

Van'a, Vanlılara ve Van dostlarına hizmet ettiklerini söyleyen Serpil Dede, “Çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek Van'ı ve kültürünü tanıtıyoruz. Vanlılar ve Van'a gönül veren dostlar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyo ekonomik, kültürel düzeylerini yükseltmek için çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımıza herkesi ortak ederek, imkanlarımızı herkesle paylaşarak Antalya’da ilimizin tanıtımına, kültürüne hizmet ediyoruz. Antalya’da ben değil biz olma anlayışıyla hareket ediyoruz. Çalışmalarımız kesinlikle gönüllülüğe dayanıyor. Biz memleketimiz Van’ı seviyoruz. Her yerde de tanıtımını en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. Amacımız Van'a, Vanlılara ve Van dostlarına hizmet etmektir. Kapımız ve gönlümüz bütün dostlara açıktır. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde her zaman yanımızda yer alarak destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Vantalyalı 12 Ekim 2021 15:50

Serpil hanıma ve Van vakfı kadın kollarına, Van’ın tanıtımına ve kadınlarımızın birlik beraberliğine sağladıkları büyük katkı için gönül dolusu teşekkürler…

Bakmadan Geçme