ANTALYA NUR'U BAĞRINA BASTI

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 67 kiloda Gümüş madalyanın sahibi olan milli tekvandocu Nur Tatar, Antalya Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken ve ailesi tarafından karşılandı. Ailesi ile hasret giden Nur Tatar, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Türkiye'ye madalya ile dönmenin kendisi için büyük gurur olduğunu belirten Nur Tatar, "İstanbul'da ve Ankara'da çok güzel karşılandım. Ancak, Antalya'da beni karşılamaya canlarım, ciğerlerim herkes geldi. Bu madalyayı onlar için, Türkiye için kazandım. Tekrar tüm Türkiye'ye bana destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yemekte birlikteydik. İlgileri muhteşemdi. Çok güzel bir duygu. Kimi çocuklara örnek olabilmek, onları teşvik edilmek çok güzel" dedi.
'İYİ Kİ TOPUKLU AYAKKABI GİYMEMİŞSİN
Gazetecilerin "Başbakan Erdoğan ile yemekte aranızda geçen ilginç bir diyalog var mı?" şeklindeki soruya ise Nur Tatar, "Sayın Başbakanım bana 'İyi ki topuklu ayakkabı giymemişsin. Boy açısından beni geçecektin. Yoksa yanıma almazdım' dedi. Kendisi benden 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için altın madalya istedi. Onun için bu sözü yerine getireceğim" diye konuştu.
HEDEFİM OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU
Hedefinin 2016 yılında Brezilya'da yapılacak olimpiyatta altın madalya almak olduğunu belirten Tatar, ''4 yıl boyunca dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılacağım inşallah. Oralarda ve 2016'da Rio'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip altın madalya almak istiyorum'' diye konuştu.
''Bu başarıyı kolay almadım. Zorlu bir emek sonrası gümüş madalya aldım. Vanlıyım. Ankara'da antrenman yaparken ailem depremi yaşadı. Üzücü bir durumdu. İnsan o anda Van'a gitmek istiyor, çünkü canı, kanı orada. Olimpiyatlara böyle zor bir süreçte hazırlandım. Ama bu madalyayı almak, Van halkını ve Türkiye'yi onurlandırmak benim için büyük bir şereftir.''
TÜRKİYE İÇİN, VAN İÇİN ORADAYDIM 
Gazetecilerin Van depremini hatırlatılması üzerine duygulanan Nur Tatar, "Ben Londra'ya gitmeden önce de söyledim. Türkiye için, Van için oradaydım. Orada yaşamını yitirenler yabancı olabilir ama benim ailem gibiydiler. Vanlı biri olarak başarımdan sonra babamı aramaları beni duygulandırdı. Gözlerim doldu. Ben orada üzüntü ile savaştıktan sonra, Van'ımı gururlandırmak benim için büyük şerefti. Sonuçta ben Ankara'da iken ailem depremi yaşadı. Van'a gitmek istiyordum. Çok büyük zorluklar yaşadım" diye konuştu.
VAN'DA GİZLİ BİR KAHRAMAN CÜNEYT GÜLÇEK.
Baba Nizam Tatar ise kızına destek veren herkese teşekkür ederek, "Gizli bir kahraman var. Van'da Cüneyt Gülçek. Büyük emek verdi. Müthiş bir tempo ile kızımı çalıştırdı" dedi.
VAN KAHVALTI SALONUNDA DOĞUM GÜNÜ
Öte yandan, önceki gün doğum günü olan Nur Tatar için Yeşilbahçe Mahallesi'nde yakında açılışı yapılacak olan ev yemekleri ve Van Kahvaltı Salonunda sürpriz bir doğum günü kutlaması düzenlendi. Tatar, doğum günü pastasını keserken gecen yıl olimpiyatlarda madalya dilediğini bu yıl ise ailesi için dilek dilediğini söyledi. Nur Tatar daha sonra ailesi ile birlikte yaşadığı Antalya'nın Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki evini ziyaret ederek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken ile birlikte Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti.

Bakmadan Geçme