ANNEMİ VE KARDEŞİMİ ÇOK ÖZLÜYORUM

Van’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki yıkıcı depremde annesi ve kardeşini kaybeden Umut Öklü, aradan bir yıl geçmesine rağmen hala deprem psikolojisini üzerinden atamadığını söyledi.
Hacıbekir Mahallesi’nde ikamet eden ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Umut Öklü, 9 Kasım 2011 günü meydana gelen yıkıcı depreme, annesi ve kardeşi ile Bayram Oteli’nin alt kısmında bulunan bir otobüs firmasının yazıhanesinde yakalandı. Sıkıldığı için dışarı çıkınca hayatı kurtulan Umut’un annesi ve kardeşi enkaz altında kaldı.
Elazığ’daki ağabeyine gitmek için yazıhaneye bilet almaya gittiklerini anlatan Umut, yaşanan o felaketin psikolojisini hala üzerinden atamadı. Annesini ve kardeşini özleyen, konuşurken gözleri dolan Umut Öklü, “Ben dışarı çıkmak istedim. Kapıya çıkar çıkmaz deprem oldu. Göz gözü görmüyordu. Depremle beraber bina çöktü. Sonra akrabalarım geldi beni aldılar. Şimdi okula gidiyorum. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Umut’un babası Mahmut Öklü ise, hasarlı olmasına rağmen otel binasının açık olmasına tepkili. Baba Öklü, “Allah kabul etmesin. Yargıya havale ediyorum. Çok mağdur olduk. Psikolojimiz bozuldu” diye konuştu.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme