Ankara'da konuşulan çirkin senaryo

Koalisyon görüşmeleri öncesi Ankara'da uçuk bir senaryo konuşuluyor. Buna göre CHP ve MHP'den kopacak vekillerin kuracağı bir grupla AK Parti koalisyon yapacak.

Bugün Meclis'te yapılacak yemin töreni sonrası Ankara'nın havası fena ısınacak. Koalisyon senaryolarının kızıştığı ortamda çılgın iddialar da kulislerde dolaşıyor.

İşte o söylentilerden birini Milliyat gazetesi yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü yazısında "Hükümet için ahlaksız senaryo" başlığıyla duyurdu. 

KEBABINA ERKEN SEÇİM İDDİASINA GİRMİŞTİ

Seçim sonrası meslektaşı İsmet Berkan ile kasım ayında erken seçim olacağına dair canlı yayında kebabına iddiaya giren Tezkan, bu kez de şaşırtıcı senaryoyu köşesinde yer verdi. Yazar, parlamento aritmetiğinde değişikliği öngören senaryoyu okurlarıyla böyle paylaştı:

OLUR MU DERSİNİZ?

"Deniliyor ki; Bayram sonrası Suriye sınırında askeri hareketlilik artabilir.. Belirsizlik ekonomi üzerinde olumsuz etkileri ortaya çıkmaya başlar.. Toplumsal barışa yönelik endişeler artar..
İşte bu durumda..
Partilerinin koalisyona girmemesine kızan bir grup milletvekili istifa eder.. (Tabii onlar senaryoya göre CHP’li ve MHP’li oluyor..)
Memleketin âli menfaati (!) için bir araya gelirler.. Grup oluştururlar.. AKP o gruplakoalisyon kurar..
Bu koalisyon iki yıllık da olabilirmiş, süreklilik de arz edebilirmiş.. Yani 2019’a kadar..
*
Olur mu dersiniz? Valla biz neler gördük neler..
AKP teşvik ederse.. Kendi için seçime gitmekten daha yararlı olacağını düşünürse.. Tabii böyle bir hükümetin adı koalisyon hükümeti olmaz..
Olsa olsa hormonlu AKP hükümeti olur..
Tepki görür mü?
Öyle allar pullarlar ki.. İktidarcı medya günlerce öyle yayın yapar ki; istifacı vekiller kendilerini gerçekten ülkeyi uçurumun eşiğinden çeviren kahraman zanneder.."

Bakmadan Geçme