ANALİG VOLEYBOL MÜSABAKALARI VAN’DA BAŞLADI

Türk sporunun alt yapısını güçlendirmesi hedeflenen Anadolu Yıldızlar Ligi Projesi çerçevesinde düzenlenen voleybol müsabakaları Van’da başladı.

Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapının oluşturulması, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’ne (THOM) sporcu kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi Projesi Voleybol müsabakaları bugün itibariyle Van’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte başlayan turnuva Van İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) spor salonunda start aldı. Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol müsabakalarına Tunceli, Ağrı, Muş,Elazığ, Malatya,Kars,Bitlis, Iğdır ve Van illerinden 200’e yakın sporcu katıldı.
Açılış konuşmasında tüm sporcu, antrenör ve idarecileri Van’da ağırlamaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını belirten Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, “Yapılan bu proje ile milli takım alt yapısı oldukça güçlenecektir. Aynı zamanda sporcularımızın da yeteneklerini gösterebilecekleri iyi bir fırsat olacaktır” dedi.
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sinir, yarışacak tüm takımlara başarılar dileyerek müsabakaların startını verdi.

Bakmadan Geçme