AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE YARDIM

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından Van'da faaliyet yürüten 77 amatör spor kulübüne 428 bin TL nakdi yardım yapıldı. 428 bin TL'lik nakdi yardım Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç tarafından kulüp yöneticilerine teslim edildi. Programda konuşan İnanç, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Murat Zorluoğlun'a teşekkür ederken, Vanlı iş adamlarına sert tepki gösterdi.

Rıdvan Can

 

Programa Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, İl Spor Müdürü Nevzat İnanç, TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, ASKF temsilcisi Çetin Atacan, Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, kulüp başkanları ve yöneticileri katıldı.

 

"Gençleri sokaklardan kurtarmamız gerekiyor"

Toplantıda konuşan TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater amatör kulüplerine herkesin yardım etmesi gerektiğini belirterek, "Amatöre katkı sunan herkesi kahraman olarak görüyorum. Amatör ligi sadece gençlerimize hizmet eder. Tamamıyla hizmet amaçlı çalışmalar yürütüyor. Amatör yöneticilerimize verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederim. Van TFF Bölge Müdürlüğü olarak amatör spor kulüplerine elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'de bir ilke imza atılarak yapılan nakdi yardım çok önemlidir. Sayın valimizin Van'daki amatör spor kulüplerine verdiği önemi hepimiz çok iyi biliyoruz. Kendisi amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunacağını ifade etmişti. İnşallah en kısa sürede buda gerçekleşir. Herkesin amatör spor kulüplerine gereken maddi ve manevi yardımı yapması gerekiyor.  Çünkü amatör kulüplerde sporcu olan gençlere bizim sahip çıkmamız lazım. Gençlerimizi sokaklardan, internet cafe köşelerinden kurtarmalıyız. Biz hep beraber ülkemizin geleceği için bu çocuklara sahip çıkacağız. Ülkemize iyi nesiller yetiştirmek için herkes üzerine düşeni yapacaktır. Bu nakdi yardımın hayırlı olmasını diliyor, devamının geleceğini umuyorum" dedi.

"Nakdi yardım spor camiasını sevindirdi"

Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Ramazan Kıvanç'da, 77 amatör spor kulübüne 428 bin TL nakdi yardım yapıldığını söyleyerek, "Van'da son zamanlarda amatör spor adına güzel şeyler oluyor. Çok güzel çalışmalar yapılıyor. Yıllardır özlemini duyduğumuz, sürekli her platformda ifade ettiğimiz sorunlarımıza çözüm bulunma noktasında bir nebze de olsa güzel bir gelişme yaşandı.  Spor Genel Müdürlüğü tarafından amatör spor kulüplerine yapılan nakdi yardım hepimizi mutlu etmiştir. Özellikle sayın valimizin ilimizde göreve başlamasıyla birlikte güzel projeler hayata geçiyor. Kısa süre sonra Van'da çok güzel tesisler hizmete açılacak. Valimizin talimatıyla Van Büyükşehir Belediyesi amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunacak. Bunun da çalışmaları tamamlandı. Potansiyeli yüksek bir gençliğimiz var. O yüzden gençlerimizi spora teşvik etmek amacıyla gerek malzeme desteği, gerekse nakdi yardımlar çok büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla bu yıl bu tür yardımların yapılıyor olması başta amatör spor kulüplerini ve spor camiasını son derece sevindirdi. 77 amatör kulübümüze 428 bin TL nakdi yardım yapıldı. İnşallah bu her yıl genişleyerek devam eder. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü'ne yaptığı nakdi yardımdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

"Amatör spor 60 branşı temsil ediyor"

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, amatör spor kulüplerinin sadece futboldan oluşmadığını kaydederek, "Sporun bizim için yaşam biçimi, kültür olduğunu bu bilince sahip bir idareci olarak ilimiz açısından son derece avantajlı olduğumuz ve bu avantajları ilimize katma değer olarak kullanabilirsek, büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Tabi bu konuda en büyük sorumluluk amatör spor kulüplerine düşüyor. Sporun başladığı ve profesyonelliğe adım atmanın yolu amatör spor kulüplerinden geçiyor. Amatör spor sadece futbolu değil, 60 branşı içinde barındırıyor. Van Büyükşehir Belediyespor'un mevcut durumunu hiçbirimiz arzu etmiyoruz. Ancak bunun yanında diğer branşlarda her gün başarımız artarak devam ediyor. Amatör spor branşları içerisinde milli takıma 80'e yakın sporcu verdik. Dolayısıyla 55'e yakın branşta faal olan bir iliz. Bu anlamda Van başarı hikâyelerine imza atmaya devam ediyor" dedi.

 

"8 bin öğrencimizi yetenek taramasına tabi tuttuk"

8 bin öğrencinin yetenek taramasından geçtiğini belirten İnanç, "Geçtiğimiz ay 81 ilde startı verilen yetenek taraması bizim için tarihe geçecek bir projedir. İlimiz genelinde bir ay içerisinde 3. sınıf öğrencisi 8 bin öğrencimizi yetenek taramasına tabi tuttuk. Eylül ayında eğitim-öğretim hayatı başladıktan hemen sonra Van geneli 3. sınıfların tamamında yetenek taraması yapılacak. Yetenek taraması spora yönlendirme projesidir. Çocuklarımızın yeteneği daha o yaştayken yeteneğini tespit eden bir takım bilim kurullarında çıkan verileri dijital ortamda alınarak, Ankara'daki bilim kurullarına gönderilecek ve orada yapılan değerlendirmelerle bu çocukların yeteneğine göre branşlara yönlendirilmesi sağlanacak. Bu son derece çok önemlidir. Sporun alt yapısına en büyük katkıyı sağlayacak" şeklinde konuştu.

"Sayın valimize teşekkür ediyorum"

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'na spora yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden İnanç, "Sayın valimizin büyük gayretleriyle Kalkınma Bakanlığı'ndan ilimize kazandırılan güdümlü bir SODES projesi vardı. Genç Ağaçlar Kök Salıyor projesi 5 milyonluk bir projedir. Projeyi sayın valimizin il dışından getirdiği bir danışman SODES aracılığıyla yürütüyor. Bunun içerisinde büyük oranda gençlik faaliyetleri olmakla beraber yine çok büyük çapta spor faaliyetleri de bu projede yer alıyor. Projede hedefimiz 13 ilçemizde bir yıl içerisinde yaklaşık 22 bin gence hizmet sunmak malzeme ve materyal desteği sağlamaktır. Ayrıca sayın valimiz Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle amatör spor kulüplerine malzeme yardımı projesi vardı. Kurumumuz Büyükşehir Belediyesi ve Van Amatör Spor Kulüpleriyle birlikte bu çalışmaları yürüttük. Büyükşehir Belediyesi bu malzemelerin teminini sağladı. İki kalem hariç tamamı kurumumuza teslim edildi. Bunların paketleme işlemleri başladı. Çok yakın bir zamanda Nur Tatar Spor Salonunda bu malzemelerin dağıtımını da gerçekleştireceğiz. Ben katkılarından dolayı sayın valimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

"Stadyumun ayrıntıları yakın zamanda açıklanır"

Van'a yeni şehir stadyumu yapmak için proje çalışmalarının tamamlandığını belirten İnanç, "Geçtiğimiz hafta Spor Genel Müdür Yardımcımız ilimizi ziyaret ederek, stadyum konusunu sayın valimizle görüştüler. Stadyumumuz arazisi Büyükşehir Belediyesi'ne ait Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin karşısında inşa edilecek. Proje çalışmaları tamamlandı. Yakın bir tarihte bununla ilgili net açıklamaları sayın valimiz ve bakanlık yetkilileri kamuoyu ile paylaşacaklar" diye konuştu.

 

"Sanayi sahası yenileniyor"

Van sanayi sahasını 3 buçuk milyonluk yatırımla yenilemek istediklerini söyleyen İnanç, "Spor Genel Müdür Yardımcımızın Van ziyaretinde sanayi sahamızın büyütülerek, yenilenmesi sözünü aldık. Ancak sanayi sahası kooperatiften kurumumuza 10 yıllığına tahsis edilmişti. 10 yıllık süre dolmuş durumdadır. Bunun yenilenmesi şartı var. Sanayi kooperatifi yönetimi bu konuda maalesef bize olumlu bir yaklaşım sergilemedi. Dolayısıyla konuyu sayın valimize arz ettik. Sanayi kooperatifimizin bu tahsis sürecini uzatması halinde yaklaşık 3 buçuk milyonluk bir yatırımla sanayi sahasını büyüterek, nizami ölçülere getirmek şartıyla sıfırdan yenileyeceğiz" dedi.

"OSB'ye semt sahası kuruyoruz"

Organize Sanayi Bölgesine semt sahası kazandıracaklarını belirten İnanç, "Organize Sanayi Bölgesi yönetiminde bir arsa talebinde bulunduk. Sağ olsun yönetim kurulu başkanı bu konuda konuya pozitif yaklaştılar. Son derece uygun taşınmazı bize tahsis ediyorlar. Bununla ilgili imar çalışmasını da bitirmek üzereler. Orada da yaklaşık 4 milyonluk nizami semt sahası soyunma odası, tribünleriyle beraber sözünü genel müdür yardımcımızdan aldık. Yazışmalarımız başladı, inşallah kısa süre içerisinde netice alacağız" dedi.

 

"İpekyolu'nda arsa bulamıyoruz"

İpekyolu sınırları içerisinde semt sahası yapmak için arsa bulamadıklarını anlatan İnanç, "İpekyolu ilçesinde bir kamu arazisi bulsak parası hazır çok güzel bir saha kazandıracağız. Van YYÜ Rektörü Peyami Battal'ı ziyaret ettik. Bir tane semt sahası da oraya yapacağız. 4 milyonluk bir semt sahasını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine yapacağız. Edremit Nur Tatar Spor Salonun yanında da bir tane semt sahası yapmak için ihaleye çıkıyoruz. Muradiye ilçemize 5 milyonluk çok güzel bir tane futbol sahası yapıyoruz. Onunda çalışmaları sürüyor. Tamamlandığında ihaleye çıkaracağız. Gevaş ilçemizin sahasını da nizami ölçülere göre yeniliyoruz. İlimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

"İnanç'tan Vanlı işadamlarına sitem"

Vanlı işadamlarına sert sözlerle yüklenen Nevzat İnanç, "77 amatör spor kulübüne 428 bin TL nakdi yardım yaptık. Ancak ben bir şeye çok üzülüyorum. Karadeniz'in mütevazi bir ilinde sadece futbol branşında 245 spor faal kulüp varken, bizim ilimizde tüm branşlarında 105 kulüp bulunuyor. Bu konuda Vanlı işadamlarına sitem etmek istiyorum. Bu alanda yapılacak her kuruş harcamayı vergilerinden düşme fırsatı olmasına rağmen maalesef hiçbir Vanlı işadamı amatör spor kulübü adı altında bir kulüp kurduğunu veya bir kulübe sahip çıktığını görmedim. Sadece amatör spora destek veren bir işadamımız Enver Azbay var. Ben kendisine teşekkür ediyorum. İlimizin bu eksikliğini gidermemiz gerekiyor. Vanlı işadamlarının bu konuda gereken desteği vermesi gerekiyor. Vanlı işadamları amatör spor kulüplerine bir sefer sponsor olursa inanın gerisi gelir. Biz bir türlü işadamlarımızı bu konuda geliştiremedik. Ömer Ayçiçek'i yarışmaya gönderdik, bir Vanlı işadamı destek çıkmadı. Aynı kategoride yarışan Erzincanlı Hamza'ya 6 sponsor sahip çıkarken, biz Ömer Ayçiçek'e sponsor bulamadık. Ben Vanlı işadamlarına sesleniyorum. Ömer Ayçiçek sizin firmanızın ismini de taşıyarak çıkabilirdi. Bunun parayla ölçülür bir değeri yoktu ama siz bunu bile sporcularımıza çok gördünüz. Kick Boks'ta iki tane dünya şampiyonu çıkardık. Hangi Vanlı işadamı bunlara destek çıktı. İnşallah bundan sonra işadamlarımız gereken ilgiyi sporcularımıza ve kulüplerimize verir" şeklinde sözlerini bitirdi.

Bakmadan Geçme