Altın fiyatları için flaş tahmin: Çok daha güçlü bir yükseliş olabilir

Uzmanlar, altın fiyatlarındaki sert dalgalanmalar sonrası yaz aylarında yeniden 1900 doları test edebileceğini belirterek, 'Çok daha güçlü bir yükseliş söz konusu olabilir' yorumunda bulundular.

Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan ve Gedik Yatırım Yatırım Danışmanı Eda Karadağ, altın fiyatları üzerinde yaşanan son gelişmeleri ve öngörüleri değerlendirdi.

Altının ons fiyatı, dün beklentilerin çok üzerinde gelen ABD enflasyon verisi sonrası 1798 - 1817 dolar seviyesinde dalgalı hareket ederken; bugün Fed Başkanı Powell'ın yapacağı sunumda vereceği mesajları kritik olacak. Powell’ın mesajlarında varlık alımı azaltımı ile ilgili kararlar aranacak.

ABD enflasyon verisi sonrası, altının ons fiyatı üzerinde oluşan baskının kısa süreli olması beklenirken; ons altın fiyatı, bugün içerisinde en yüksek 1815 dolar seviyesini, en düşük ise 1804 dolar seviyesini gördü. Ons altın, saat 10.14 itibarıyla yüzde 0.30 oranında yükselişle 1812 dolardan işlem gördü.

Bakmadan Geçme