Alpaslan'dan Seçim Çalışmaları Devam Ediyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu’na bağlı 2 milyon 650 bin esnafın tek temsilcisi olarak görev yaparken AK Parti’den Van Milletvekili Adayı olan Faruk Alpaslan, “Allah nasip eder seçilirsem, mecliste esnaf ve sanatkârımızın sesi olarak sorunlarının çözümü için tüm gücümle çalışacağım” dedi.

TESK’e kayıtlı 2 milyon 650 bin esnafın tek temsilcisi olarak AK Parti Van Milletvekili Adayı olan Faruk Alpaslan, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Uzun yıllar Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Van ESOB) Başkanlığı ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkan Yardımcılığı yapan AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) içerisinden milletvekili adaylığı için istifa ederek aday olan tek esnaf temsilcisi durumunda. Ziyarette devlete yük olmayan esnafın, toplumun huzur ve güvenlik kaynağı olduğuna dikkat çeken Faruk Alpaslan, “Yarı kamu niteliğinde olan Van ESOB, temsil ettiği kesim olarak Van’ın en büyük sivil toplum örgütüdür. Toplumun refahını ve gelişmişliği ne zengin kimselere göre, ne de fakir kesimlere göre belirleyemezsiniz. Türkiye’nin gerçek manada refah düzeyinin göstergesi olan esnaf ve sanatkârımız, ekonominin barometresi durumundadır. Orta halli ve çoğunluğu temsil eden esnafımız, ekonominin ve toplumsal huzurun bel kemiğini oluşturuyor. Kendi emeği ile ayakta kalan, üretken, her türlü yükümlülüğünü yerine getiren, vergisini ve işçisinin maaşını veren, devlete her zaman kazandıran ve hiçbir zaman yük olmayan esnafımıza sahip çıkmak, insani ve vicdani bir görevdir” dedi.

“ESNAF VE SANATKÂRIMIZ TOPLUMUN DENGE UNSURUDUR”
Türkiye’nin en ücra köşesine kadar devlet hâkimiyetini bulunduran en sağlam yapının sayıları 2 milyon 650’i bulan esnaf ve sanatkâr kesimi olduğuna vurgu yapan Faruk Alpaslan, “Köyünden kasabasına kadar, Türkiye’nin en ücra köşesinde dahi faaliyetini sürdüren esnafımızdır. Bakkalından taksicisine, berberinden kahvecisine kadar esnaf ve sanatkârımız, huzur ve güvenin en sağlam temsilcisidir. Esnaf ve sanatkârımız, mahalle ve sokaklarda zengin ve fakirlerin bilinmesinden, huzur ve güvenliğe kadar, toplumun ayakta durması için gönüllü destek veren bir denge merkezi olmuştur” diye konuştu.

“ESNAF VE SANATKÂR TOPLUMUN İYİ VE KÖTÜ GÜN DOSTUDUR”
Esnaf ve sanatkârın toplumun sevincini ve acısını paylaşan vefakâr bir dostu olduğunu söyleyen Faruk Alpaslan, “Mahalleli güven duymuş parasını esnaf ve sanatkâra teslim etmiş, zor duruma düşmüş gitmiş ondan borç almış. Kahraman yol arkadaşlarımın sayesinde 2 milyon 650 bin kişilik TESK camiasının tek temsilcisi olmayı Rabbim bana nasip etmiş. Allah nasip eder seçilirsem mecliste de esnaf camiasının dertlerini, sorunlarını dile getirip çözümleri için var gücümle çalışacağım. Esnaf ve sanatkârımızın her türlü derdi benim derdim, her türlü istekleri benim isteğimdir. Esnaf teşkilatımızdan hiçbir zaman kopmadım ve bundan sonra da kopmayacağım” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIN EMEKLİ MAAŞ KESİNTİLERİ DAHA AZ OLMALI”
Emekli olup çalışmaya devam etmekte olan esnafın emekli maaşlarından yapılan kesintiye de değinen Faruk Alpaslan, “Emekli olduktan sonra dahi çalışmaya devam ettiği için esnafımızın en doğal hakkı olan maaşından kesinti yapılıyor. Hükümetimiz yüzde 15 olan kesinti miktarını yüzde 10’a düşürdü. Ancak bunun çok daha aşağılara çekilmesi gerekiyor. İnşallah seçilir, gidersem esnafın emekli maaşından yapılan kesintiyi daha aşağılara düşürmek için özel bir gayret göstereceğim” dedi.

“ÖNCE ALLAH’A SONRA VEKİLLERİMİZE GÜVENİYORUZ”
Ziyaretten memnun olduğunu ve Faruk Alpaslan’ın seçilmesi halinde ellerinin daha da güçleneceğini ifade eden Van ESOB Başkanı Muhittin Aydemir, “Esnaf teşkilatlarındaki görevleri sırasında her zaman Faruk Başkanımızın yanında olduk. Bundan sonra da yanında yola devam edeceğiz. Ne kadar güçlü giderlerse bizim elimiz de o kadar çok güçlenir. Dolayısıyla esnaf ve sanatkârımızın, halkımızın ve şehrimizin sorunlarını götürüp çözüm isteyeceğiz. Önce Allah’a sonra da vekillerimize güveniyoruz. Cenabı Allah yolunuzu açık etsin” diyerek başarı dileğinde bulundu.

Bakmadan Geçme