Alpaslan: Stk Temayülü Demokrasi Örneğidir

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Faruk Alpaslan, STK’ların görüşlerinin sorulmasının demokrasi tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, “Doğru adaylarla seçimlere girmek ve halka hizmet üretmek isteyen AK Parti, STK’ların düşüncelerini sorarak, ortaya bir demokrasi örneği koydu” dedi.

7 Haziran 2015’de yapılacak olan seçim kapsamından aday belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti’nin STK temayülü ile bir ilke daha imza attığını söyleyen Van Milletvekili Aday Adayı Faruk Alpaslan, “Van başta olmak üzere 81 ilde faaliyet gösteren STK’lar temayül yoklamasına katıldı. STK yönetim kurulu üyelerine AK Parti’ye müracaat eden aday adayları arasından kimlerin aday olmasının hizmet için yararlı olacağı soruldu. Doğru adaylar ile seçimlere girmek ve halka hizmet üretmek isteyen AK Parti, STK’ların düşüncelerini sorarak demokrasi tarihimizde bir ilke daha imza attı. STK’ların görüşlerinin sorulması, temsil ettikleri mensuplarının aday belirleme çalışmalarında etkin olması çok önemli bir çalışma. Buradan da anlaşılıyor ki halkın sesine kulak veren AK Parti, aday adaylarının adaylık müracaatından önce sahada olup olmadığını önemsiyor. Seçimden önce sahada olan ve seçimden sonra da halktan kopmayan adaylarla hizmet üretmek isteyen AK Parti, demokrasi kültürümüze böylesine güzel bir çalışmayı daha kazandırdı” dedi.

“AK PARTİ ÇÖZÜMÜN VE HİZMETİN PARTİSİDİR”
AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı boyunca her zaman halkın desteği ve teveccühünü yanında hissedip, iktidarını sadece milletiyle paylaştığına dikkat çeken Alpaslan, “Kurulduğu günden itibaren birçok ilke imza atan, adeta beyaz devrim yaparak Türkiye’yi değiştirip dönüştüren, gelişmesi ile dünyada örnek olarak gösterilen ülke durumuna getiren, yıllardır akan kardeşkanının durması için kararlı bir şekilde çözüm sürecini başlatan ve sahip çıkarak sürdüren AK Parti, hizmet yolunda başarı destanı yazmaya devam ediyor. Kurulduğu günden itibaren halkımızın görüş ve düşüncelerine önem veren partimiz, STK temayülü ile halkımızla çıktığı hizmet yoluna, halkımızla birlikte devam ettiğini bir kez daha gösterdi. Partimiz, halkımızın desteği ve teveccühü devam ettiği sürece de hizmet etmeye devam edecektir” diye konuştu.

“STK’LAR TEMAYÜL YOKLAMASINA SAHİP ÇIKTI”
7 Haziran seçimleri öncesi aday belirleme sürecine temayül yoklaması ile dâhil edilmesinin STK’lar tarafından çok olumlu karşılandığını belirten Alpaslan, “Uzun yıllar STK’larda başkanlık yaptım. Ancak ilk kez STK’ların bu şekilde görüşleri soruldu. AK Parti Genel Merkezi bu kararı ile STK’lara verdiği önemi bir kez daha ortaya koymuş oldu. Temayül yoklamasına yoğun ilgi gösteren STK’lar da kendilerine verilen değeri karşılıksız bırakmadı. STK temayül yoklaması büyük bir katılım ve olgunlukla yapıldı. Bu vesile ile temayül yoklamasına katılarak, aday belirleme sürecinde etkin rol alan, Van’ın ve siyasetin geleceğine sahip çıkarak sorumluluk örneği sergileyen STK yönetim kurulu üyelerine ve temayül yoklamasında emeği geçen teşkilat mensuplarına samimi duygularla teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme