Almanya için her Suriyeli göçmen 'önce terörist'

Derinleşen göçmen kriziyle başa çıkamamaktan yakınan Balkanları 'sakinleştirmeye' çalışan Almanya Başbakanı Merkel, ülkesine mülteci olarak kabul edeceği her bir Suriyeli göçmenin 'her şeyini' araştıracaklarını açıkladı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da dün göçmen krizi gündemiyle toplanan Batı Balkanlar Zirvesi’nde yardım sözü veren Almanya Başbakanı Angela Merkel, kendi ülkesine gelen Suriyeli göçmenlerle ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

 

Almanya Dublin Anlaşması’nı askıya alarak göçmenlerin ilk ayak bastıkları ülkeye gönderilmeleri şartını ortadan kaldırırken, Merkel ülkeye giren göçmenlerin terör bağlantılarının ve kökenlerinin araştırılacağını söyledi. Merkel, aynı zamanda iltica başvurularına ilişkin karar sürecinin hızlandırılması için de uğraştıklarını belirtti. 

'SARSICI ÖLÜMLER'

 

Viyana’da dün bir kamyonun kasasındaki 50 kaçak göçmenin havasız kalıp öldüğü haberi üzerine de ‘sarsıldığını’ söyleyen Merkel, yardıma muhtaç insanlara kucak açmanın tarihi bir sorumluluk olduğunu vurguladı.  

 'BALKANLARDAN DA İLTİCA İSTEYEN VAR'

 

Öte yandan Balkan ülkelerinin son dönemdeki göçmen dalgası sebebiyle büyük zorluklar yaşadığını hatırlatan Merkel,  Balkan ülkelerinden de AB’ye girmeye çalışan göçmenler olduğunun altını çizdi: “Kötü haber şu ki AB’ye iltica etmek isteyen Balkan vatandaşları büyük ihtimalle ülkelerine geri gönderilecek. Çünkü asıl olarak savaştan ve ölümden kaçanlara yardım etmemiz gerekiyor.” 

Bununla birlikte göçmenlerin eşit dağıtılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Merkel, “Avusturya ve Almanya bu konuyu tartışmaya hazır” dedi.

DRESDEN'DE GÖSTERİ YASAĞI

Bu arada, Almanya'da geçen cuma akşamı göçmenlerin aşırı sağcıların hedefi olduğu Heidenau'da pazartesiye kadar tüm gösteriler yasaklandı. Kent konseyi, gösteri yasağının bugün yerel saatle 14.00'te başlayacağını ve pazartesi 06.00'da sona ereceğini duyurdu.


Bakmadan Geçme