'AKP’nin kirli siyaseti kendisini Van’da göstermiştir'

Barış ve Demokrasi Partisi Tuşba İlçe Başkanı Timur Soyyiğit: Gülaçar’ın korumaları tarafından halka ateş açılmıştır.

İlhan Siyahtaş / Fazıl Erüş

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar’a yapılan saldırı sonrası BDP Tuşba ve İpekyolu İlçe teşkilatları BDP’lilerin katılımıyla Fekiye Teyran Parkında basın açıklaması yaptı.

AKP’nin kirli siyasetinin kendisini Van’da gösterdiğini ileri süren BDP Tuşba İlçe Başkanı Timur Soyyiğit “ Gülaçar El Kaide davasından ceza evine girmiş biridir. Bildiğiniz gibi El Kaide bölgemizde onlarca insanımızı katletmiştir.  AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar doğrulardan uzak biridir.  Gülaçar kirli bir siyaset yapıyor. Babası Ebubekir Gülaçar’ında neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Gülaçar, insanlıktan ve İslamiyet’ten uzak biridir. Bütün silahlı kuvvetler AK Parti’nin emrindedir. Buda yetmezmiş gibi Gülaçar’ın korumaları tarafından halka ateş açılıyor. Bu kirli siyaset içinde halkımızı sağduyulu olmaya çağırıyorum” dedi.

Soyyiğit’ten sonra söz alan BDP İpekyolu ilçe Başkanı Ahmet Entari’li, “ Halkın gözünün önünde Ak partililer tarafından vatandaşlarımıza ateş açılmıştır. Ateş açanın tespit edilmesini istiyoruz” dedi. 

Bakmadan Geçme