AKİL İNSANLAR ELAZIĞ'DA

Akil İnsanlar Heyeti'nin Doğu Anadolu Grubu, bugün Elazığ'da kanaat önderleriyle görüşüp, öğrenci yurdunu ziyaret etti.

Başbakanın seçtiği Akil İnsanlar heyeti çalışmalarını sürdürüyor. Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu grubu, bugün temaslarını Elazığ'da sürdürdü. Heyet Başkanı Can Paker, Başkan Vekili Sibel Eraslan, Sekreter Ayhan Ogan, üyeler Zübeyde Teker, İzzettin Doğan, Abdurrahman Kurt, Mahmut Arslan ve Mehmet Uçum'un yer aldığı heyetin Elazığ temaslarına Abdurrahman Dilipak, katılmadı.

Heyet üyeleri önce Elazığ'ın kanaat önderleriyle basına kapalı görüşme yaptıktan sonra Harput Sarahatun Camii'nde Cuma namazı kıldı. Heyet üyeleri cami çıkışında vatandaşlara görüşerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Heyet üyelerinden Sibel Ersalan, 'Sulh ahkamın seydidir' sözünü duyduğunu belirterek, "Risaleyi Nur talebelerinin söylediği bir söz, hakikaten selametin, mimarı olan bir cümle bu. Yani siyasetin, aklın hükmün en güzeli barışmaktır" dedi. Abdurrahman Kurt, "Bundan daha güzel slogan olur mu? Sulh ahkamın seydidir diyoruz Türkiye'ye" dedi. Kurt, kanaat önderleriyle yaptıkları görüşmede, çok iyi bir iş yaptıklarının farkına vardıklarını söyledi.

Heyet Başkanı Can Paker, halkın fikirlerini alıp Ankara'ya götüreceklerini belirterek, halktan barış istemeleri gerektiğini söyledi. Barışın kötüsü olmayacağını belirten Paker, kendilerine yapılan eleştirilerle ilgili, "Sadece eleştiriyorlar. Neyi yanlış yaptığımızı söylemiyorlar, buna siyasi parti genel başkanları da dahil" dedi.

BAYRAM GİBİ KARŞILIYORLAR

Heyet daha sonra iki grubu ayrılıp çalışmalarını sürdürdü. Bir grup, Elazığ'ın Zafran Mahallesi'nde bulunan Zafran Erkek Öğrenci Yurdunu ziyaret etti. Heyet üyelerini burada karşılayan yurdun yetkilisi Halit Yağ, ziyaretten memnun olduğunu söyledi. Yağ, "İnsanlar bunu bayram gibi karşılıyorlar. Buna şiddetle ihtiyacımız vardı. Geçenlerde Bingöl'ün Kığı ve Adaklı ilçelerine gittim bana niye gidiyorsun diyorlar, barış var diyorum" dedi.

ŞEHİT BİNBAŞI'NIN ABLASINDAN TEPKİ

Elazığ'da heyet üyeleri 24 Nisan 2008 tarihinde Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik düzenlenen sınır ötesi operasyonda şehit olan binbaşı Zafer Kılıç'ın ailesini ziyaret etti. Heyet, Doğukent Mahallesi Şehit Binbaşı Zafer Kılıç Sokak Taşkent Sitesi'nde oturan şehit Binbaşı Zafer Kılıç’ın annesi Şehriban, babası Ahmet Kılıç ile şehiden ablası Zülfiye Yerlikaya tarafından karşılandı.

CAN PAKER'DEN GARANTİ

Ziyarette şehit Kılıç’ın ablası Zülfiye Yerlikaya, Hülya Koçyiğit’in, 'Onlar da şehit veriyor' dediğini belirterek, "Benim acımı ancak şehit ailesi bilir. Açılım deyip taviz vermeyelim" dedi. Tepki üzerine Can Paker, "Korkmayın bu ülke bölünmeyecek. Ben sana garanti veriyorum bölünme yok. Bölünme olduğu zaman gel benim yakama yapış" dedi.

Paker'in sözleri üzerine Zülfiye Yerlikaya, "İnşallah, ben korkularımdan yanılmak istiyorum. Zaten yanılmazsak bu ülkenin battığı gündür. Taviz verilirse benim iki elim yakalarında olur. Bunu yapmayın. Ben içimden geleni söyleyeceğim. İnşallah yanılırım korkularımdan, inşallah yanılırım. Benim kardeşim çocuğunun okulunu, sünnetini görmedi, askere gideceğini görmedi. 38 yaşında kaybettim ben. Bu Türk-Kürt kavgası değil. Bunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz, biran önce inşallah biter" dedi.

Heyet üyeleri daha sonra Elazığ Cemevi ile Fırat Üniversitesi'ni ziyaret etti.

vanhaber, van, haber, van haber
akil insanlar, barış süresi, doğuanadolu, doğu bölgesi, elazığ

Bakmadan Geçme