AK PARTİLİ VEKİLLERDEN BDP'YE TEPKİ

AK Parti Van Milletvekilleri, 30 Ekim 2012 günü esnafa korku aşılayarak kepenk kapattırılmasına ve beraberinde şehirde günlük yaşamın durdurulmasına yönelik BDP İl Örgütü’nün çabalarını üzülerek ve kınayarak takip ettiklerini belirterek, “Kapattırılan her kepenk, demokrasiye ve Van’a kara leke çalmaktır” dediler.
AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan ve Fatih Çiftçi, dün BDP tarafından düzenlenen eylemle ilgili ortak bir açıklama yayınladılar. Demokrasinin gerçek anlamda şiddetin reddini içeren ve insanların kararlarını özgürce alabilmelerine olanak tanıyan bir olgu olduğu ifade edilen açıklamada, “Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ise demokrasinin işlerlik kazanmasının en etkili kurumlarıdır. Demokratik platformlar aracılığıyla bir bütün olarak toplumun tamamının ve özelinde her vatandaşımızın huzuru için var olan yasalar ekseninde hak talebinde bulunulmasını son derece önemsiyoruz. Şiddete ve tehdide başvurulmasını, korku dolu bir atmosfer oluşturularak ortaya huzur bozan bir baskının çıkarılmasını demokrasi dışı olarak değerlendirip siyasi partilere yakıştıramıyoruz. Sizlerin adına ve sizlerin teveccühüyle parlamentoda bulunan biz AK Parti milletvekillerinin ve yerelde siyasi faaliyetlerini sürdüren parti teşkilatımızın işinin de gücünün de Van’ın bugünü ve geleceği olduğunu belirtmek durumundayız. AK Parti olarak son on yılda Türkiye’de demokratik hakların yerleşmesi ve güçlenmesi adına geçmişe nazaran ne kadar büyük bir yol alındığının kamuoyu vicdanındaki yeri ve öneminin gözden uzak tutulmaması gerektiğini düşünüyoruz” denildi.
Van’a zarar veren her eylemin ve her söylevin de mutlak suretle karşısında oldukları ifadesine yer verilen açıklamada, “Hiç kimsenin kendi ideolojisini topluma dayatması ve bunu yaparken de tehdit dolu yöntemlere başvurmak suretiyle korku aşılaması ve de bunun için demokrasiyi araç olarak kullanması kabul edilemez. Geçim derdinin, eve ekmek götürme telaşının, çeklerin senetlerin arkasının yazılmasının ne anlama geldiğinin hele hele kiraların çok yüksek seyrettiği Van’da her aybaşında kira ödenecek olan mülk sahibine mahcup olmamak için akıtılan her damla alın terinin, dayanışmanın ve onurlu bir yaşam arzusunun kıymetini ve önemini fazlasıyla bilenlerdeniz. Kapattırılan her kepenk, Van’ın bugününe ve geleceğine kara leke çalmaktan öteye geçemeyecektir. Bizler Türkiye’yi kapı kapı dolaşıp büyük yatırımcıları Van’a davet etmeye çabalarken, Van insanının istihdam olanaklarına kavuşmasını ve yaşam standardının artmasını dert edinmişken, isteriz ki bu ilin hayrına iş yapma iddiası olanlar da bu derdimize ortak olsun. Derdi Van ve Vanlıların refahı olmayanların, hiç olmazsa güneşin önünde durmamaları ve bu kentin bugünüyle yarınını artık karartmamaları gerekmektedir. Van Ekonomi Konseyi’nin ve AK Parti İl Teşkilatımızın bu talihsiz olaylara karşın yapmış oldukları basın açıklamalarının önemine inanmakla beraber, tüm sivil toplum örgütlerimizi, kanaat önderlerimizi ve Van için iddiası olan siyasi partileri de demokrasinin varlığına ve Van’ın geleceğine gölge düşüren bu tip eylemlere karşı tepkilerini yüksek sesle dile getirmeye davet ediyoruz” denildi.

Bakmadan Geçme