AK Partili Özgökçe: Biz çok güçlüyüz

Kine, nefrete zamanlarının olmadığını vurgulayan AK Parti Tuşba Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe: Her adayın kendine göre pozitif değeri vardır. Plakamız olan yüzde 65’i hedefliyoruz. Halkımızın teveccühü ile bunu başaracağız.

Adalet ve Kalkınma Partisi Tuşba Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe Büyük Urartu Oteli’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

KİMSESİN KİŞİSEL BEKLENTİSİ YOK

Adaylık sürecinin nasip kısmet işi olduğunu belirten Özgökçe,  14 aday adayı ile yola çıktıklarını hatırlatarak her bir aday adayının büyük şehri yönetebilecek kabiliyet ve şahsiyette olduğunu vurguladı. Müracaatlarının tamamlanmasından sonra düzenlenen bir toplantıda birbirlerine söz verdiklerini anımsatan Özgökçe, “Bir kişi şahsi çıkarlar peşinde değilse, aday olduğu takımının başarısını istiyorsa, sanki kendisi aday olmuş gibi canla başla çalışmalıdır. Bu günde bunun için buradayız. 14 aday adayımızda bugün sanki kendisi adaymış gibi canla başla çalışıyor. Birlik ve beraberlik amacı memlekette kendi partimizin kazanması ise kimse nefsi işlere giremez. Önceki dönem milletvekili aday adayıydım. Orada yer alamadım, ancak küsmedim. Ben de bağımsız aday olabilirdim, çevrem de vardı. Ancak nasip kısmet diyerek, adaymış gibi çalıştık. Tüm aday adaylarımız adeta birer Fevzi Özgökçe. 14 kişi aynı sesi ve nefesi paylaşıyoruz. Seçimleri aldığımızda da bu arkadaşlarımızla hep birlikte görevimizi sürdüreceğiz. Bana belediye başkan adaylığı verilmeseydi bile yine partimin yanında çalışacaktım. Bir insan bir partiye bir davaya gönül vermişse bunun gereğini yerine getirmelidir. Biz çok güçlüyüz. Kimsesin kişisel beklentisi yok. Çok rahatım. Diğer partilerde tek aday yarışıyorken AK Parti’de ise 14 aday birlikte yarışıyor” dedi.

BAŞKAN ADAYLARIYLA KARDEŞİZ

Daima iyiliklerin, güzelliklerin anahtarı olacaklarını ifade eden Özgökçe, “ Kötülüklerin, çirkinliklerin ve göze hoş gelmeyen şeylerin kilidi olacağız. Ak belediyecilik tescillenmiş ve kendini kanıtlamıştır. Hizmeti insanlarımızın ayağına götüreceğiz.  Van Türkiye için dünya için önemli bir şehirdir. Üniversitemizi değerlendireceğiz. Tuşba’nın sahilinde kongre merkezi kuracağız. Hiç kimseyi ötelemeden, itelemeden, ayırım yapmadan herkesi kucaklayacağız ve beraber çalışacağız. Sosyal belediyecilik anlayışı ile insanlarımızın hak ettiği hizmeti yapacağız. Geçmişle ilgilenmeyeceğiz. Kimsenin yaptığıyla, ettiği ile ilgilenmeyeceğiz. Ne yapacağımızı anlatacağız. Bütün parti adaylarının elini sıkacağız. Bu hizmet yarışıdır. Kim kendini iyi anlatırsa o kazanacaktır. Biz de daima kendimizi ve projemizi anlatacağız. Kimseyle herhangi bir çekişmeye girmeyeceğiz. Buna ne karakterimiz ne de şahsiyetimiz müsaade eder. Bize bu şekilde yanaşan arkadaşlarımızla güzel bir yarış yapacağız. BDP, MHP, CHP, SP ve Hüda-Par Belediye Başkan adaylarıyla da kardeşiz. İnsanlara hizmet için bu yola çıktık. Birbiri üzerinde siyaset yapanlar kaybedecektir. Daima, dürüst, şeffaf olacağız. Belediyeyi aldıktan sonra her şeyi basının gözü önünde yapacağız. Tuşba’nın bütün sorunlarını çözeceğiz. Hiç kimse yarışa kaybetmek için girmez. Gönüller bir olursa iğne deliği bir meydan olur. Eğer gönüller kin ve nefret olursa bütün meydanlar dar bir alan ve zindan olur. Her adayın kendine göre pozitif değeri vardır. Plakamız olan yüzde 65’i hedefliyoruz. Halkımızın teveccühü ile bunu başaracağız. Bu iş zor değil” diye belirtti.

HALKIMIZ BUNU AFFETMEZ

Bağımsız Tuşba Belediye Başkan adayı Servet Yenitürk’ü ziyaret edeceğini söyleyen Özgökçe, “Davaya gönül vermiş arkadaşlar arasında küsmenin ve darılmanın olmaması gerekir Biz bir partinin tüzüğünde ve aday adaylık sürecinde neler varsa bunları gerçekleştirdik. Her birimiz de bu görevi yapabilecek kapasitedeydik. Bağımsızlık adayını açıklayan arkadaşımız eğer partiye gönül vermiş ve partinin değeriyle toplumu yönetmek istiyorsa kesinlikle farklı bir şeyin peşinde olmaması lazım. Aramızda küsme ve darılma olmamalı. Belediye Başkan adaylığı her arkadaşımızın hakkıdır. Bu yarışta herkes kendini göstermek ve kendisini bir yerde görmek isteyebilir. Ben zaten Tuşba’da adaydım son anda bir şey oldu derlerse o zaman kimse kusura bakmasın. O zaman biz neden görevimizden istifa ettik. Biz aday adaylığı sürecimizde neden köy köy, mahalle mahalle gezdik ve kendimizi tanıttık. Yoksa bizde Ankara’ya gidip bu işin dayısı varsa bulup gelebilirdik. Ama bu etik değildir. Partimizin tercihine ve kriterlerine uymak zorundasınız. Başbakanımızın aday gösterdiği bir isme karşı çıkarak adaylık benim hakkımdır derseniz bizi incitirsiniz. Biz kardeşiz. Aday adaylığı süreci bir partide neden var. İlçe başkanlığımızda her birimizin bir dosyası var. O arkadaşlarımızın bir dosyası varsa biz itiraz etmeyiz. Aday adaylığı süreci çocuk oyuncağı değildir.  Partimizde prosedür neyse o şekilde işler. Kimse kimseyi gel Belediye Başkan adayı ol diye davet edemez. Kimsenin böyle bir hakkı da yoktur.  Gönül verdiği bir partiye zarar vermek için yapılan bir süreçse halkımız bunu affetmez. Biz muhabbet fedaisiyiz. Kine nefrete zamanımız yoktur. Arkadaşımızı ziyaret edeceğiz. O da gelir bizle birlikte çalışılırsa bizi sevindirir” şeklinde konuştu.

BUNU DOĞAL KARŞILIYORUZ

AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, “ Belediye Başkan adaylığının belirlenmesinden sonra zaman zaman reaksiyonlar olur. Bunu doğal karşılıyoruz. Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıklayan Servet Yenitürk, davamıza hizmet etmiş arkadaşımızdır. Partimize zarar verme niyetinde olduğunu düşünmüyorum. İnanıyorum ki bu talebinde vazgeçecek ve partimiz için sonuna kadar çalışacaktır. Bütün arkadaşlarımızın hedefi AK Parti’yi Van’da iktidar yapmak olmalıdır” dedi. 

Bakmadan Geçme