AK PARTİ'DEN TABİPLER ODASI'NA ZİYARET

Ak Parti Van İl Başkanlığı yöneticilerinden oluşan bir heyet, Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Çetin Kotan’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarete, parti yöneticileri Abdulhekim Karabıyık, Abdullahat Arvas, Şevket Yaşin, Selami Taşdemir, İsmet Biner, Zafer Efeoğlu, Selahattin Biçek, Ahmet Erdoğan ve Fatih Dülger katıldı. Heyet üyeleri, bölge hekimlerinin temsil edildiği tabipler odası ziyaretindeki amacın, gerek tabiplerin kendi sorunlarını dinlemek ve gerekse de Ak Parti hükümetinin sağlık icraatlarını tabiplerin penceresinden nasıl yansıdığını dinlemek olduğunu belirttiler.
Oda Başkanı Çetin Kotan ise, iktidarın sağlıkta devrim niteliğinde icraatları olduğunu, ülkenin sağlık standartları kalitesinin ve olanaklarının arttığını belirtti. Bu yönde sağlıkta giderek gelişen bir ilerlemeden memnuniyet duyduklarını ifade eden Kotan, sağlıkta kademeli tedavi kontrolü sisteminin uygulanması gerektiğini, yani karnı ağrıyan bir hasta ile bir kanser hastasının da aynı hekimi tercih ederken, aslında karnı ağrıyan hastanın öncelikle aile hekimliğine başvurması ve orada tedavisi mümkün olmaz ise bir üst hastaneye başvurması gerektiğini belirtti. Bu şekilde önemli derecede hekimlerin yoğunluğunun azalarak bu defa öncelikli ilgilenilmesi gereken hastalara daha çok zaman ayırma imkânlarını elde edebileceklerini belirten Çetin Kotan, son günlerde gündemde olan cezaevlerindeki ölüm oruçlarına da değinerek “Sayın Başbakanın bir çocuğun başını okşarken bile gözyaşı döktüğüne şahit olduk. Dolayı böylesine bir merhamete sahip bir Başbakanın ölüm oruçlarına mutlaka duyarlı olması gerekir. Ayrıca Van Bölge Hastanesi’nde terör saldırısı sonucu bir polisin şehit edilmesi olayını şiddetle kınıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun dil, din ve ırk meşreplerine bakılmaksızın ölümlere karşıyız” diye belirtti.

Bakmadan Geçme