AK PARTİ'DEN STK'LARA ZİYARET

AK Parti Van İl Başkanlığı’ndan bir heyet, Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge ve Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yakup Simeklioğlu’nu makamlarında ayrı ayrı ziyaret ettiler.
AK Partili Abdulhekim Karabıyık, Abdullahat Arvas, Şevket Yaşin, Selami Taşdemir, İsmet Biner ve Yavuz Kuşan, ilk olarak İsa Berge’yi ziyaret ettiler. Ziyaretten ötürü memnuniyet duyduklarını dile getiren Berge, odalarına kayıtlı 4 bin üyenin olduğunu söyledi. Deprem sonrası KOSGEB tarafından sağlanan destek kredilerinden üyelerinin çoğunun faydalanamadığını ifade eden Berge, bu nedenle çoğu esnafın mağduriyetinin ve sıkıntılarının devam ettiğini kaydetti. Berge, buna çözüm olarak kredi noktasında kolaylaştırıcı adımların atılarak esnafın önündeki engellerin kaldırılması gerektiği hususlarını sözlerine ekledi.
Daha sonra Yakup Simeklioğlu’nu makamında ziyaret eden AK Partili heyet, parti olarak her zaman ve her koşulda sivil toplum örgütleri ile birlikte olduklarını ve onları daima dinlemeyi istediklerini söyledi.
Diyalog ve istişarenin önemine değinen Simeklioğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, deprem sonrası hayalet kente bürünen Van’ın, devlet tarafından yapılan hızlı çalışmalarla kısa zamanda eski canlılığına kavuşturulduğunu, bu nedenle devletin Van depremi sonrası gösterdiği üstün çabaları taktirle karşıladığını belirtti. Simeklioğlu, “Terör sorunu için STK, halk ve devlet bir araya gelerek kalıcı çözüm üretmelidir. Büyükşehir olacak olan Van için depremin doğurduğu fırsatlar iyi değerlendirilmeli, özellikle yapılar bundan böyle tekniğine ve yeni imar düzenine uyumlu yapılmalı, çevre yolu yapımı bir an evvel tamamlanmalı, yatırım ve yaptırımlar olmalıdır. Eğitimde geçici olarak oluşan sınıflardaki öğrenci yoğunluğunun ciddi sorun oluşturduğu, bunun dışında eğitim kurumlarında okulların açılmasıyla birlikte başlayan güçlendirme çalışmalarına çok geç kalındığı, vergi ve SGK prim borçlarının ödemeleri ile ilgili yine Van için pozitif ayrımcılık yapılarak yeniden ele alınarak kolaylık sağlanması, asgari ücretten vergi alınmamasını ve son olarak 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın uygulama süresinin uzatılması gerekir” dedi.

Bakmadan Geçme