AK PARTİ'DEN SARAY VE ÖZALP'A ÇIKARMA

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, beraberindeki kalabalık bir partili heyetle Saray ve Özalp ilçelerine adeta çıkarma yaptı.
Abdullah Aras, yardımcıları İrfan Teke, Osman Türkmen, Naci Askar, Cemal Hasar ve İsmet Biner ile birlikte ilk olarak Saray Kapıköy Gümrük Kapısı’nı ziyaret etti. Gümrük Müdürü Mustafa Mısırlıoğlu, Belediye Başkanı Ünal Özarslaner ve AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı M. Şerif Çevik ile partiler ve muhtarların eşlik ettiği AK Parti heyeti, hem Türkiye hem de İran tarafındaki esnafla bir araya geldi. Sınır ticaretinden özellikle İran tarafında çözülemeyen sorunlardan ötürü istenilen düzeyde verim alınamadığını ifade eden Aras, yine de siyasi gündemlerinden Kapıköy Sınır Kapısı’nın sorunlarını asla düşürmediklerini kaydetti.
AK Parti heyeti, ardından İlçe Belediye Başkanlığı binasına geçerek Başkan Ünal Özarslaner ile bir süre sohbet ederek, çalışmaları ve sorunları hakkında bilgiler aldı. Daha sonra İlçe Kaymakamı Ahmet Canpınar’ı makamında ziyaret eden heyet, ilçedeki icraatlar ve sorunlar hakkında bilgiler aldılar. Depremden sonra Saray Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun zarar görmesiyle eğitime kapandığını ve güçlendirildikten sonra tekrar açılacağını dile getiren Canpınar, Örenburç köyünde yapımı tamamlanmak üzere olan İmam Hatip Lisesi’nin yakında eğitim öğretime açılacağı belirtti.
Kaymakamlıktan ayrılan heyet, AK Parti Saray İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği ‘Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Oldukça kalabalık bir katılımın gözlendiği toplantıda, göreve geldiği günden bugüne ilçede başarılı çalışmalarından dolayı adından sürekli söz ettiren İlçe Başkanı M. Şerif Çevik’in, icraatları hakkında bilgi verdi. Çevik, “Daha önce ilçelerindeki Kapıköy Sınır Kapısı’nda pasaport işlemleri için Van’a gitmek zorunda kalan vatandaşlar, bundan dolayı ciddi sıkıntı yaşıyorlardı. Bunun üzerine hemen çözüm için girişimde bulunduk ve kısa zamanda bu sıkıntıyı çözerek, şu an vatandaşların ilçede 5 dakikada bu işlerini çözdük. HSYK’ın Türkiye geneli bazı yerlerde kapatma kararı aldığı Adliye binalarından birisinin de Saray ilçemiz olması üzerine, bu karardan HSYK’nın vazgeçmesini sağlamak için çok yoğun temaslar kurduk. Nihayet çabalarımız sonucu bu kararı durdurduk” dedi.
Hizmetlerinde kimseyi ayırt etmeden, çalışıp çaba gösterdiklerini dile getiren Çevik, “Her kapıdan herkese yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. AK Parti döneminden önce karanlık bir dönemin her türlü işkencesine, faili cinayetlerine, 33 insanın katledilişine, olağanüstü hal uygulamalarına, tüm insani haklardan yoksun edilmesine maruz kalan halk, AK Parti ile huzur buldu. İnsani muameleye tabi tutuldu. Her türlü hizmeti layıkıyla aldı ve eğitimden sağlığa her alanda dönüşüm yaşandı. Önce vatan felsefesi yerine şimdi önce insan felsefesinin yaşandı bir dönemdir. Bu dönemi sağlayan AK Parti’nin bir neferi olmaktan dolayı da gurur duyuyorum” diye konuştu.
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ise, AK Parti’nin bir hizmet partisi olduğunu ifade ederek, “Egenin en ücra yerine hangi hizmet gidiyorsa, buraya da aynısı hatta daha fazlası geliyor” dedi.
Heyet, son olarak Özalp İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Buradaki partililerle bir araya gelen heyet, en kısa sürede Özalp esnafını ziyaret edeceklerini belirterek ziyaretlerini tamamladılar.

Bakmadan Geçme