AK PARTİ'DEN ÇAĞRI

AK Parti İl Başkanlığı, son günlerde meydana gelen polise saldırı ve Gürpınar AK Parti İlçe Başkanı Hayrullah Tanış'ın kaçırılması olayları ile ilgili bir açıklama yaparak "İlçe başkanımız derhal serbest bırakılmalıdır" çağrısında bulundu.
Yapılan yazılı açıklamada, son 3 gün içinde, Van'da yaşanan olaylardan dolayı, öncelikle AK Parti Van İl Teşkilatı olarak duyulan üzüntü dile getirildi. Önceki akşam, konteyner kentteki polis noktasına yönelik silahlı saldırı düzenlendiği belirtilen açıklamada "Depremin ardından Süphan Mahallesi'nde oluşturulan konteyner kentte polisler, depremin acısını henüz üzerinden atamayan Vanlı kardeşlerimizin huzuru ve güvenliği için görev yaparken, böylesi hain bir saldırıya maruz kalmış, silahlı saldırıda yaralanarak, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Vanlı polis memuru Murat Dilmaç, 31 yaşında gencecik yaşta şehit düştü. Dilmaç'ın İstanbul'da görev yaptığı ve depremden sonra gönüllü olarak Van'a gelip ailesiyle saldırının düzenlendiği polis noktasının bulunduğu konteynır kentte yaşadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Büyük fedakarlık örneğini göstererek depremin acısını hemşerileri ile birlikte gönüllü olarak yaşamaya gelen ve Vanlı hemşerilerine yardımcı olmak isteyen polis memuru Murat Dilmaç'ın şehit edilmesi ve yaralı diğer polis memurlarımızın acısı hepimizi derinden üzmüştür. Yaralı diğer polis kardeşimizin tedavileri tüm hızıyla devam etmektedir, inşallah yakın zamanda sağlıklarına kavuşur ve görevlerine başlayacaklarını umut ediyoruz" denildi.
Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu komiser Melih Uğur Parlak ile polis memuru Yunus Doğan ve Gümrük Müdürlüğünde görevli Nihat Gürsün'ün yaralandıkları da belirtilen açıklamada "Yaralanan arkadaşlarımızın sağlık durumlarının iyi olduğu haberini aldık. Saldırıda yaşamını yitiren polis arkadaşımıza Allah'tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize de Allah'tan acil şifalar dilerken yakınlarına da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye belirtildi.
BAZILARININ AMACI AK PARTİ TEŞKİLATI ÜZERİNDE KORKU SENDROMU OLUŞTURMAK
Gürpınar AK Parti İlçe Başkanı 46 yaşındaki Hayrullah Tanış'ın, evine geldiği sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından silah zoruyla otomobilinden indirilerek tekrar silah zoruyla kendi aracıyla kaçırıldığı ifade edilen açıklamada "Değerli başkanımız Hayrullah Tanış, çalışkan, ülkenin birlik ve beraberliği için çaba gösteren, ileriyi gören kıymetli bir arkadaşımızdır. Gürpınar halkı tarafından çok sevilen ve sayılan bir şahsiyettir. Ailesi Van'da tanınan köklü bir ailedir. Ailesinin hiç kimseyle ne bir husumeti nede bir kan davası olmamıştır. Dolayısı ile bu kaçırma olayının tümüyle bir siyasi boyut olup, bazılarının amacı AK Parti teşkilatı üzerinde korku sendromu oluşturarak, bölgede tek başına hakimiyet sürmek istemeleridir. İnsanları tehdit ve şantajla bir köşeye sıkıştırmaktır. Kürt sorunu için mücadele ettiğini söyleyenler aslında, özünde Kürt sorununun önünde en büyük engel olduğunu, AK parti hükümetinin ve sayın başbakanımızın Kürt meselesinin çözümü için ortaya koyduğu çabadan da rahatsız olduklarını, huzur ortamını her defasında bombalayarak göstermişlerdir. Tüm halkımızın da artık uyanarak art niyetli yapıların asıl derdinin, Kürtlerin huzuru ve özgürlüğü olmadığını, asıl amaçlarının Kürtleri birbirine düşürmek ve rahat bir yaşam sürdürmelerini engellemektir. Bu olumsuzluklar için mücadele ettiklerini halkımızın bilmesini istiyoruz. Şayet, biraz olsun süreci iyi takip edersek bunları çok iyi göreceğiz. Yaşananlar niyetlerinin çok kötü olduğunu ortaya koyuyor zaten" ifadeleri kullanıldı.
Saldırıların kasıtlı ve amaçlı olduğunu belirtilen açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi:
İLÇE BAŞKANIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR
"Bu saldırıların kasıtlı ve amaçlı olduğu her halinden bellidir. Öyle ki, ülkemize ve özelde ilimize ne zaman ki huzur gelse, barış ve Kürt meselesinde çözüme yaklaşılsa, şiddetten beslenen kan emici vampirler, huzur ortamına, halkın mutluluğuna, bomba atarak ülkeyi şiddet ve kaos ortamına sürüklemeye çalışıyorlar. İlimiz Van'da KCK operasyonlarından sonra mitingler düzenleyerek 'AK partilileri sokakta gezdirmeyeceğiz, nefes aldırmayacağız' diyen ve BDP'lileri ayaklandırmaya çalışan silahlı örgütlerine mesaj yollayan BDP'liler depremde Van halkına hiçbir hizmet yapmayarak, başarısız ve beceriksizliklerini nasıl kapatırız hesaplarını kirlilik üzerine yapmışlardır. Tamamen şiddet uygulayarak tahrik ederek kandan ve şiddetten beslenmeye çalışmışlardır. Kaldı ki AK parti olarak hem milletvekilimiz, hem de teşkilatımız tutuklamalarla ilgili düşüncelerimizi basın açıklamaları ile dile getirmiştik. Buna rağmen, partimizi hedef tahtasına getirmişlerdir. Nitekim Gürpınar İlçe Başkanımız Tanış'ın kaçırılma olayı ile istedikleri amaçlarına da ulaşmışlardır. Görünen tablo bunu göstermektedir. Sadece istedikleri sadece şiddet ve kaos başkada bir şey yok. Van halkı her şeyi görüyor. Artık medeni toplumlarda hizmetin etkisini gören Vanlılar depremden sonra hükümetimizin Van için yaptıkları çalışmaları, ve kısa zaman sonra Van'ın bir çok sorununun çözüleceğini, halkın evlerine yerleşmesiyle güzel günlerin Van insanını beklediğini gören, sadece bu ülkenin ve insanının huzuru ve mutluluğu için çalışan, AK partimizin aksine insanları öldürerek, kaçırarak, halkı kandırmaya çalışanların tek amacı şiddet ve huzuru bozmak olduğu her halinden belli olmuştur. Bunlar ne yaparsa yapsın Ak Parti olarak biz mücadelemizden dönmeyeceğiz. Çünkü bizim amacımız birliktir ve beraberliktir.
Kürt meselesinde çok önemli mesafeler alındı. Asıl amaçları AK partinin sorunları çözmesi ve yaptığı hizmetlerden duydukları rahatsızlıktır. Biz gücümüzü Allah'tan ve halktan alıyoruz inşallah yarım kalan sorunları da halkımızla birlikte çözeceğiz.
Bu halkın üzerinde kötü emelleri olanlar fırsat bulamayacaklardır. Halkımız içini rahat tutsun, ülkemiz güçlüdür, ortada güçlü bir siyasi irade vardır. İlçe başkanımız derhal serbest bırakılmalıdır."

Bakmadan Geçme