Ak Parti'den Açıklama

AK Parti Gençlik Kolları Van İl Başkanı Taha Çoban, Ak Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Eski Başkanı Yunus Koca'nın öldürülmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

AK Parti Gençlik Kolları Van İl Başkanı Taha Çoban yaptığı yazılı açıklamada, "Son dönemde ülkemiz üzerinde devlet büyüklerimizin barış çabalarına rağmen, maalesef yeniden eli kanlı terör örgütü PKK'nın ve bu örgütün destekçilerinin barış için aynı duyarlılığı göstermediğini ve giderek artan şiddette; ahlaksızlığın, korkaklığın sınırlarını zorlayacak şekilde gerçekleştirdiği eylemlerine tanıklık etmekteyiz" denildi. Açıklamada, "40 yıldır ülkemiz üzerinde kan döken ve kendilerini Kürt halkının sözde temsilcisi olarak lanse etmeye çalışan, ancak gerek söylemleri gerekse eylemleri; bu iddialarıyla örtüşmeyen bu terör örgütünün pazartesi günü gerçekleştirdiği hain saldırı sonucu şehit edilen dava arkadaşımız Ak Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Eski Başkanımız Yunus Koca'nın ebediyete intikal ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız" ifadesi kullanıldı.
Kendilerini Kürt halkının savunucusu olarak adlandıran örgüt mensuplarını eleştiren Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendilerini Kürt halkının savunucusu olarak sunan, ancak devlet mallarını, binalarını tesislerini talan eden, yakan, yıkan, yağmalayan, silahları gömün diyen herkesi kendine düşman olarak belirleyen bu terör örgütünü, bu örgütün takım elbise giymiş temsilcilerini ve söylemleriyle bu esfel-i safilin derecesindeki mahlûkları sevimli göstermeye çalışan kişileri hepimizin malumu sözde gazetecileri, siyasetçileri, iş adamlarını, yazarlar ve aydın görünen insanlık elbiselerini bir kenara bırakanlar işlerine gelmedi mi özgürlük diye yandaş diye halkı suçlayanlar bir kez daha görüyoruz ki aslında birer menfaat ve çıkar vesayetinin kurbanı olduklarını." 
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı günlerde Yunus’un dilinden konuştuklarını anlatan Çoban, şunları söyledi: 
"Barış diyen, silahlar sussun diyen, çocuklar ölmesin diyen Koca Yunus şöyle demişti; Varsın zulüm bütün dünyayı sarsın. Varsın sevinçler de başka bahara kalsın. Madem ölüm tek bir defa gelecek O da neden Allah (CC) için olmasın? Ey müstakbel cennet ehli, yıldızlar geceye küstü, sana müjdelerle ölümsüzlük, bize firakın düştü. Bir diriliş yeşerttin, küflü yüreklerde, sahabelerin imanı tutuştu içerimizde. Tasalanmayın gitti diye, biçare yiğitler Bir ölür bin dirilir davamızda şehitler. Baldan tatlı şerbeti bir yudumda içtin, kanatlanıp uçarak Resul sofrasına gittin. Tüm ihanetlere inat, baharı getireceğiz, Karadeniz de horonlar, Cudi’de halay çekeceğiz! Aşığı olduğun şehir, davan bize emanet, Öleceğiz öleceğiz, müjdeler olsun! Ölümü de öldüren Rabb’e secdeler olsun! Biz de AK Gençlik olarak şehidimiz için son görevimizi salı günü gıyabi cenaze namazı kılarak gerçekleştirdik. Şehidimize Allah'tan rahmet, gençlik kollarımız başta olmak üzere tüm teşkilatlarımıza ve kederli ailesine sabr-ı cemil niyaz ederim." 

Bakmadan Geçme