AK Parti'de hedef...

AK Parti  kuruluşundan bu güne tarihinin en büyük yoğunluğunu yaşıyor.  Genel merkez teşkilatların önüne daha çok çaba gerektiren hedefler koydu.   Teşkilatların uyuması, oturması, tatil  yapması nerdeyse yasaklanmış durumda.  Kapı kapı gezmeleri,  çözüm sürecini, hükümet çalışmalarını, "partili cumhurbaşkanı" hedefini bıkmadan usanmadan halka anlatmaları isteniyor.  Böyle olunca il, ilçe teşkilatları sık sık Ankara ve bölgelerde seminer ve   eğitime  alınarak bilgilendirilip  motive ediliyor, bilgilendiriliyor.  
Ancak il ve ilçe teşkilatlarının yerel ajandasında yerel seçim daha çok yer  tututyor.
Bir kolktukta 3 karpuz  taşımak kolay değil.
AK Parti genel merkezi  enerjisini çözüm süreci,  partili cumhurbaşkanlığı,  yeni anayasaya ve yerel seçimlere yoğunlaştırmış.  Özellikle hedef Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı  köşke" Partili Cumhurbaşkanı" olarak  Ak Parti'nin yüzde 49,89 oy oranın  1 puan olsa dahi üstünde farklı oy oranı ile taşımak. Böylece olası siyasi tartışmalara oy oranı ile cevap verme amaçlanıyor. Ak Parti  Edoğan'ın köşke  partili olarak çıkmasını  parti geleceği,  siyasi projeleri açısından dönüm noktası olarak kabul ediyor. Toplantılarda teşkilat kadrolarına konunun önemi ve anlamı anlatılıyor. Zira AK Parti cumhurbaşkanlığı seçimini Türkiye'nin en önemli seçimi olarak görüyor.
AK Parti'nin üzerinde çalıştığı "Partili  Cumhurbaşkanı"  modelinde halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanı'nın partisinden istifa etmesi gerekmeyecek. Cumhurbaşkanı Başbakan'ı atayacak, atanan Başbakan kabinesini oluşturup Meclis'ten güvenoyu alacak. Ancak Cumhurbaşkanı yürütmenin başı olarak Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek. Başbakan ise Cumhurbaşkanı'nın yardımcısı pozisyonunda çalışacak. Partisiyle bağları  devam edecek.
Partili cumhurbaşkanına karşı çıkan bazı hukukçular, siyasetçiler  bunu tehlikeli buluyorlar. Diyorlar ki; bizim sistemimize uymaz. Partli cumhurbaşkanına  gensoru verilemez, denetim yapılamaz.  Bu da denge denetim yapısını bozar. Krallık, padişahlık, tek adamlık getirir.
Partili cumhurbaşkanını isteyenler ise bunun uyum getireceğini, vesayetçi siyasete  son verceğini  belirterek karşı çıkanların  aslında  Erdoğan'ı köşkte görmek istediklerini  ileri sürüyorlar.
Teşkilatlara alarm verilmiş durumda.
Van'da öncek   hafta AK Parti  ağır  toplarının katıldığı Elit  Word Oteli'nde yapılan toplantı bu havada geçti diyebiliriz.
Öte taraftan Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkan adaylıkları için isimler havada uçuşuyor.  Belediye başkanlıklarına, meclis üyeliklerine aday olmayan yok gibi. Ancak  taktiksel olarak önce büyükşehir belediye başkanlığına, olmadıysa ilçe  belediye başkanlığına , oda  olmadıysa meclis üyeliğine,   hiç olmadıysa  beldiyelerde  verilecek  makul bir  göreve razı olanlar az  değil.  Kimi Ankara'yı sık sık ziyaret ediyor. Kimi  karşılama ve uğurlamalarda ön saflarda görünmeye özel gayret gösteriyor..  
Şehrimizde, kulislerde, çarşıda pazarda, düğünlerde, meslek odalarında, sivil  toğplum kuruluşlarında, evlerde,  taziyelerde  seçim  havası  var. 
Gündem, ya seçil ya da seç. Karar sizin.

Bakmadan Geçme