AK PARTİ’DE 13 İLÇEYE 77 TALİP

AKP'de belediye başkanlıklarına aday adayı bereketi yaşanıyor. 77 aday adayının başvuruda bulunduğu AK Parti'de en dikkati çeken ilçeler, tek aday adayı ile Saray, Çaldıran ve Gürpınar olurken, en fazla aday adayı olarak da 17 başvuruyla Erciş ve ardından Tuşba ilçesi geliyor. Van Başkale ilçesine ise halen kimsenin müracaat etmediği görülüyor.

Kaynak: SECİMVAN.COM  /ÖZEL

Toplam 77 aday adayının başvurusunu yaptığı Ak Parti'de temayül yoklamasının ardından, gözler son yapılacak anketlere ve Başbakan'ın vereceği kararda.

Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için 4 ismin yarışacağı seçimler kapsamında 13 ilçenin belediye başkanlığı için ise 77 isim başvuruda bulunduğu açıklandı. 75 aday adayından yalnızca 2’inin kadın olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Ak Parti’de aday adaylığı başvuruları sona erdi. Van Merkez, ilçeler ve beldelerde aday adaylığı başvurusunda bulunanların isim listesi ve hangi belediyeye kaç kişinin başvurduğuna ait detaylar şöyle:


30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesi Ak Parti tarafından 1 Ekimde start verilen aday adaylığı başvurularında belediye başkanlığı aday adaylığında bulunulması 1 Kasım Cuma günü itibariyle sona erdi.  İl genel meclisi ve belediye meclis üyeliği için aday adayı başvuruları ise 1 Aralık’ta sona erecek.

Bakmadan Geçme