AK PARTİ SEÇİM BÜROLARI AÇTI

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van’ın Çatak ve Gürpınar ilçelerinde seçim bürolarını düzenlediği törenle hizmete açtı.

İlk olarak Çatak ilçesinde gerçekleştirilen programa katılan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, AK Parti Çatak Belediye Başkan Adayı Emin Babur ile birlikte seçim otobüsü üzerinde halka seslendi. Babur’un kısa bir konuşma yapmasının ardından Gülaçar, sözlerine çözüm sürecine sahip çıkılmasının önemine değinerek başladı. Daha sonra Çatak’a yapacakları hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Gülaçar, “Gençlerimizin sağlıklı ortamlarda spor yapabilmelerini sağlamak için spor salonları yapacağız. Kadınlara yönelik sosyoekonomik açıdan katkı olması için meslek edindirme merkezleri inşa edeceğiz. Çöp toplama merkezi ile ilgili alternatif alan belirleyeceğiz. Çatak Bilgi Köyü-Gürpınar Kırgeçit bağlantısı sağlanacak. Çatak Sırmalı Köyü-Gürpınar Dikbıyık, Beşbudak Köyü bağlantıları gerçekleştirilecek. Alabalık ve balın hak ettiği fiyatlardan değerlendirilmesi için coğrafi işaretleme ve pazarlama stratejisi oluşturacağız. Van merkezde bu amaçla satış noktaları oluşturacağız. Kanisipi doğal park, festival ve mesire alanını değerlendirmek üzere gerekli çalışmalara başlayarak ilçemizin turizm potansiyelini harekete geçireceğiz. Organik hayvancılık için örnek çalışmalar yaparak pilot uygulamalara başlayarak bölge halkımıza her türlü desteği vereceğiz. İçme suyu, kanalizasyon ve sulama ile ilgili sıkıntılar giderilecektir. Su ihtiyacı olan köylerde ise DSİ işbirliği ile derin su kuyuları açılacaktır. Çatak çayının turizme kazandırılması için çayın sağ ve sol sahilinde mesire ve piknik alanları tesis edilecek ve rafting sporu teşvik edilecektir. Konalga’nın Kaçıt Sak Mezrası karşısında tarihi köprüye kadar açılması talep edilen kestirme yol ile ilgili çalışmamızı hayata geçireceğiz. Sizlerden tek isteğim ise tüm bunları hayata geçirmemiz için bizlere güç vermenizdir. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. Ardından aynı gün içerisinde Gürpınar’a geçen Gülaçar, burada da kendisini bekleyen kalabalık kitleye seslenerek, yapacakları hizmetleri anlattı. Van’ın ve ilçelerinin kendileriyle birlikte değişim ve dönüşüme uğrayacağını anlatan Gülaçar, “Yüzölçümü açısından ülkemizin en büyük ilçesi olan Gürpınar’ımızda yaylaların eko turizm açısından değerlendirilmesi gerekmektedir. Gerek eko turizm ve gerekse organik tarım ve hayvancılık alanlarından yapacağımız çalışmalar ile bölge ekonomisine katkılar sağlayacak projelerle geliyoruz. Ülkemizin en büyük mera varlığına sahip olan ilçemizde özel sektör eli ile işletilen ve şehrimizin önemli marka değerlerinden biri olan Van Et Tesisleri’nin modernizasyonuna ihtiyaç var. Belediye olarak bölgede özellikle hayvancılık sektöründe uygun yatırım iklimi oluşturarak hayvancılığın ilçemizde daha etkin yönetimi sağlayacağız. Şamran Suyu civarında yeşil alan ve parklara olan ihtiyacın farkındayız. Bu alandaki düzenlemeleri süratle gerçekleştireceğiz. Norduz bölgesinin canlandırılması ve yayla kültürü ile hayvancılığın eski konumuna dönmesi için gerekli altyapı çalışmalarının yapılması ve yolların ıslah edilmesi öncelikli projelerimizden sadece bir kaçı. Tarihi ve turistik mekanlarının etkin kullanımı başta Hoşap Kalesi ve Çavuştepe alanlarında düzenleme yapılması gerekmektedir. Tüm bu alanlar için projeler geliştirerek gerekli düzenlemeleri vakit kaybetmeden yapacağız. Köylerimizdeki sulama ve içme suyu sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalara hemen başlayacağız. Kademeli olarak başta kanalizasyon ve kilit taşı ile köy içi alan düzenlemelerine hemen başlayacağız. Gürpınar-Hakkari arası bağlantı yolu ile ilgili olarak karayolları ile koordineli çalışarak yolun yapımını gerçekleştireceğiz. Yayla kültürünün devamı için gerekli festivalleri düzenleyerek, yayla yollarının ıslahını yapacağız. Özellikle yaz aylarında bu yolları kullanan hemşehrilerimizin yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamaların ardından AK Parti seçim bürosunun da açılışını kalabalık kitle ile birlikte hizmete açan Gülaçar, yoğun programına kaldığı yerden devam etmek için bulunduğu ilçeden ayrıldı.

Bakmadan Geçme