AK Parti Sağmalı Belde Belediye Başkanı BDP'ye geçti

Özalp'ın Sağmalı Belde Belediye Başkanı Zeki Erbulun, AK Parti'den istifa ederek sembolik bir törenle BDP'ye katıldı. Sağmalı Belediyesi’nde düzenlenen programa BDP Milletvekili Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban ve Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ile çok sayıda belde halkı katıldı.

 Vansesi Haber Merkezi

BDP'ye katılan Erbulun yaptığı açıklamada BDP'nin Kürtlerin tek partisi olduğunu, bunun için kendi evine döndüğünü söyledi. Erbulun, "Şuan yüzlerce kez 'keşke AK Parti'ye katılmasaydım' diyorum" dedi.

Bugün güzel ve değerli bir gün

Burada kısa bir konuşma yapan Gür, belediyeleri birlikte yöneteceklerini aktararak, hizmetin artık BDP'li belediyelerin eliyle yapılacağını söyledi. Bu katılımlarla BDP'nin gücünün her gün biraz daha arttığını aktaran Gür, bu seçimde BDP'ye verilen her katkının barış ve müzakereyi güçlendireceğini söyledi. Herkese teşekkür eden Gür, Noşar halkı için bugünün büyük bir önemde olduğunu belirtti. Gür, "Bugün güzel ve değerli bir gün. Biz partimize katılan Erbulun'a teşekkür ediyoruz. Gönlümüz, fikrimiz ve mücadelemiz birdir. Biz ne kadar uzaklaşırsak uzaklaşalım yine bir araya geleceğiz. Bunun için ne kadar erken olursa o kadar iyidir. Bundan sonra da halkımız her yerde böylesi katılımlar yapacaktır. Bu da büyük bir adımdır" dedi.

 Keşke AKP'ye geçmeseydim

Gür’ün ardından konuşan Erbulun ise, tekrar partisine döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, AK Parti'nin kendilerine verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini belirtti. BDP'nin Kürtleri temsil eden tek parti olduğunu söyleyen Erbulun, bu nedenle BDP'ye geçtiğini söyledi. Erbulun şöyle devam etti; "Büyük bir hata yaptım. Keşke AK Parti'ye geçmeseydim. Bugün yüzlerce kez 'keşke gitmeseydim' diyorum. Şuan kendi evimde ve halkımın arasında olduğum için çok mutluyum" dedi. Konuşmaların ardından Erbulun'a BDP rozeti takıldı. Erbulun ile birlikte tüm ailesi de BDP'ye katılmış oldu. Cumartesi günü Van'da düzenlenecek ve toplu katılım için gelecek olan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erbulun ailesine BDP rozetleri takacak. 

Bakmadan Geçme