AK PARTİ HEYETİ ÖZALP İLÇESİ'NDE

Ak Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, başkan yardımcıları ile birlikte Özalp İlçe Teşkilatını ve İlçe Kaymakam İsmail Çiçek’i ziyaret etti.
Ak Parti heyetini, İlçe Başkanı Naif Önder, partililer ve bazı köy muhtarları teşkilat bürosu önünde sevinçle karşıladılar. Kalabalığın birbirleriyle selamlaşmasının ardından bir konuşma yapan İl Başkanı Aras, Ak Parti’nin tüm teşkilatlarının, dayanışmanın ve birlikteliğin gücü ile varlığını güçlendirdiklerini belirtti. Bu sorumluluğumuzu hep birlikte her yerde olduğu gibi Özalp’te da yerine getirmek zorunda olduklarını belirten Abdullah Aras “Bu nedenle Ak Parti, Özalp halkının ve Özalp teşkilatının her derdine ortaktır, her sorununun yanındadır ve her koşulda ardına kadar arkasındadır. Biz büyük bir aileyiz. Özalp’te bu büyük ailenin bir kardeşidir. Bize düşen her türlü kardeşlik vazifesini biz seve seve yapacağız. Değerli İlçe Başkanımız Naif Önder bey, güvenilir dürüst ve çalışkan bir başkanımızdır. Kendisi de Özalp’ın sorunları ile hemhal olan bir Ak Parti temsilcisidir. Bizim de her daim yanında olmak boynumuzun borcudur” dedi.
İçinde bulundukları kapının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın temsil edildiği hizmet kapısı olduğunu, bu kapının 10 yıldır hiç kimseyi ayırmadan herkese ardına kadar açık kaldığını anlatan Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu kapı, Özalp’e hizmet eden ve sorunlarını çözen bir kapıdır. Şu an Özalp’te 50 yataklı hastane, Sağlık Meslek Lisesi, öğrenci yurdu ve 24 derslikli bir İmam Hatip Lisesi yapılmaktadır. İmam hatip okulları sadece Özalp’e değil, bütün ilçelerimize aynı şekilde yapılmaktadır. Bugün İmam hatip okullarının yapıldığını görmek, hepimiz için nereden nereye geldiğimizi bizlere iyi hatırlatmalıdır. Çünkü bildiğiniz gibi Ak Parti’den önce geçmişte bu millet, imam hatip okullarından korkan ve bu nedenle kapatma noktasına getirilen rejimlerin pençesi ile boğuşmuş ve adeta zulme maruz bırakılmıştı. Oysa şimdi, geçmişin tüm zulüm ve ayıplarını ve haksızlıklarını bir bir kapatan ve hesabını da soran cesur bir parti vardır. Ak Parti, değerlere değer veren bir millet partisidir, yasakların değil, özgürlüklerin önünü açan bir partidir. Bu değerler çerçevesinde Ak Parti, ne imam hatip okullarından, ne de Kürtçe eğitimden korkan bir parti değildir, bunu herkesin iyi bilmesi gerekmektedir. Ak Parti’ye herkes inanmalı ve güvenmelidir. Çünkü bu kapıda, herkesin ve herkesimin kendini bulduğu veya bulacağı mutlaka bir gerekçe vardır, bir çözüm vardır.”
Aras, daha sonra İlçe başkanı, partililer ve bazı köy muhtarları ile uzun sohbet ederek sorunlarla ilgili notlar aldı. Abdullah Aras, ilçede henüz inşaat halinde olan 50 yataklı hastane ile ilgili yaşanan sıkıntılar üzerine “ Özalp 50 yataklı hastane inşaatı, TOKİ ve müteahhit firma arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanan bir sorun üzerine durma noktasına gelmiştir. Ben bu konu ile ilgili TOKİ başkanı ile gerekli görüşmeyi yaptım ve önümüzdeki günlerde inşallah bu sorun da çözülecektir. Bunun haricinde, ilçemizde meydana gelen sel felaketinden dolayı, mağdur vatandaşlarımızın yaraları da sarılmaya başlanmıştır. Ayrıca felakette zarar gören içme suyu hatları ve depolarının da bu kapsamda bir an evvel tamir edilmesi veya yeniden yapılması için gerekli talimatlar valilik tarafından verilmiştir” dedi.
Daha sonra Aras, beraberindeki heyetle birlikte yeni göreve başlayan Özalp Kaymakam’ı İsmail Çiçek’i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
vanhaber, van, haber, van haber
ak parti, erciş, sel, felaket, ziyaret

Bakmadan Geçme