AK Parti Edremit aday adayı Hekim Karabıyık net konuştu

Karabıyık: Bütün aday adaylarının görev kime verilirse verilsin dik durarak, seçim sabahına kadar çalışmaları ve Ak Parti'ye karşı vefa göstermeleri gerektiğini söyledi.

Fazıl ERÜŞ

Ak Parti'nin kuruluşundan itibaren  Van  teşkilatında  yöneticilik yaptığını söyleyen Karabıyık, "Siyasi hukuk işlerinden sorumlu İl teşkilatının ikinci adamıyım. Aynı zamanda Ak Parti'den Edremit İlçesi aday adayıyım. Temayül yoklanmasında ufakta olsa tatsızlıklar yaşandı. Ben partim adına halkımızdan bu vesileyle  özür dilerim. Keşke Ak Partide bu görüntüler yaşanmasaydı. Temayüldeki yaşanan bu olay genel merkezi de derinden üzmüştür" dedi.

Belirleyici genel merkezdir

Karabıyık, "Temayül yoklaması aday belirlemede ilk adımdır. Geri kalan ise genel merkezin araştırması ve kamuoyu yoklaması olacaktır. Bu nedenle aday adaylarının hepsi hummalı bir şekilde çalışıyorlar. Belediye başkanlığı adaylığı için partimize başvurular bitmiştir. Ancak genel merkez isterse büyükşehir başta olmak üzere Van'ın 13 ilçesine istediği adayı verebilir. Yani belirleyici genel merkezdir. Aday adaylarımız hepsi bilgili, birikimli kişilerdir" dedi.

Bazı aday adayları parti

kararlarına saygılı değildi

2009 yılı seçimlerinde toplam 144 tane belediye ve meclis üyesi için aday adaylarının olduğunu ifade eden Karabıyık, " O zamanlarda da aday adayları referanslarla geliyordular. Bu referanslarla gelen aday adayları bir sonraki gün adlarını listede görmediklerinde ise şok oluyorlardı. Hatta hemen partiden üyeliklerini sildirip başka partilere üye oluyorlardı. Bazı aday adayları ise partinin bu kararına saygı duyuyorlardı" dedi.

Sonuna kadar mücadele etmeliyiz

Kendisine adaylık verilmediği takdirde aday verilen arkadaşının yanında yer alacağını ve seçim sabahına kadar çalışacağını vurgulayan Karabıyık,  "Canımla, malımla, başımla gecemle, gündüzümle partimin emrinde, partim için kapı kapı gezerek kazanma sözünü veriyorum. Ak Parti prensipleri olan bir partidir. Bütün aday adayı arkadaşlarım için söylüyorum. Ak Parti'den aday adayı olmuşsanız adaylık size verilse de verilmese de seçim çalışmalarınıza inanarak devam etmelisiniz. Gönül verdiğiniz partinize karşı vefa göstermeli, küskünlük yapmadan dik durmalısınız. Uzun soluklu kişilikli siyaset anlayışı bunu gerektirir" dedi.

Ak Parti Büyükşehir'i alacaktır

Parti teşkilatında 12 yıllık deneyiminin olduğunu belirten Karabıyık, şunları söyledi: " 2014 yerel seçimlerinde Van'da Ak Parti ve BDP olmak üzere iki parti yarışacaktır. Van'ın tarihine baktığımızda hiçbir dönem bir parti iki dönem üst üste yerel seçimlerde kazanmamıştır. Yani bir dönem sol parti bir dönem de sağ parti kazanmıştır. Mesela Burhan Yenigün 39 proje hayata geçirmesine rağmen kazanamadı. Bu veriler  ve Ak Parti'nin  ilimizdeki yatırımlarını, hizmetlerini göz önüne aldığımızda Van'da Ak Parti'nin kazanacağına eminim. Çünkü seçmen Van'ın geleceğinin Ak Parti ile aydınlığa kavuşacağına inanıyor" dedi.

Bakmadan Geçme