AK Parti Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi Cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

AK Parti'nin Çankaya Adayı Başbakan Recep Tayip Erdoğan olduğu belirtildi. Ankara Ticaret Odası salonunda 400 Ak Parti'linin katıldığı toplantıda AK Parti Cumhurbaşkanı adayını M. Ali Şahin açıkladı. Erdoğan'ın ismi açıklanırken salonda bulanan 400 bin kişi Erdoğan'ı ayakta alkışladı. Başb.akan Erdoğan Toplantıya eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. 

 

Erdoğan, AK Parti’nin bir dava partisi olduğunu belirterek “Recep Tayyip Erdoğan olmadan bu davanın yol almayacağını düşünenler, bu davayı anlamamış. Bu teşkilatta kendisine görev verildiğinde dava sancağını alıp nice kahraman olduğuna inanıyorum. AK Parti bir dava partisidir. Ben de siyasi tarihim boyunca hep görev verilmesini bekledim.” dedi.

Başbakan  Erdoğan, ATO Congresium'da gerçekleştirilen AK Parti Cumhurbaşkanı adayı açıklama toplantısında yaptığı konuşmada, "Alemlerin Rabbi Allah'a hamdolsun. Mülkün sahibi Allah'tır. Zaferin sahibi sadece ve sadece Allah'tır. Bu davayı, hareketi, bu mücadeleyi işte bugünlere eriştiren Rabbime sonsuz hamdü senalar olsun. Bu davanın bayraktarlığını, sancaktarlığını, hizmetkarlığını yapmış ve ahirete intikal etmiş her bir kardeşime Rabbim rahmet etsin, onlardan razı olsun. Çıktığımız bu kutlu yolculukta Rabbim ayaklarımızı doğruluk üzere sabit kılsın. Ya Rabbim, Sen ki kullarının hareketlerini takdir ettin, senin iznin olmadıkça hiçbir şey hareket etmez. Bizim hareketlerimizi doğruluk üzerine kıl. Ya Rabb bizim göğsümüzü genişlet, hayır işlerimizi kolaylaştır. Ya Rab, bugün sana ve senin yarattıklarına yani halka hizmet için bir güzel yolculuğa hazırlanıyoruz. Bizi kibirden muhafaza eyle ya Rab, bizi hasetten muhafaza et ya Rab. Bizi, haksızlıktan, adaletsizlikten, zulümden beri eyle ya Rab. Bizi, ailemizi, bütün yol arkadaşlarımızı yolların tuzaklarından koru Allah'ım. Selçuklu Sultanı Alparslan gibi kefenimizi giyerek mücadeleye soyunduk. Sen ki herşeye gücü yetensin. Bu müberek günde dileğimiz o dur ki bu milleti bir kez daha zaferle müjdele ya Rab. Bugün çıktığımız kutlu yolculuk Türkiye için milletimiz için insanlık için hayırlara vesile eyle ya Rab. Amin, amin, amin. Her birinize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde, bu güzel buluşmada heyecanımızı bizlerle paylaşan siz değerli yol arkadaşlarımı yürekten selamlıyorum. Sizin şahsınızda Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarını, aziz milletimi, bizim bu heyecanımızı paylaşan dost ve kardeşlerimi selamlıyorum. Şahsımı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı için aday gösteren tüm milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Bilmiyorum ne haldayız gidiyoruz gündüz gece. Bireyselleştiriyorum, dünyaya geldiğimiz handa, yürüdüm aynı zamanda..." diyerek Aşık Veysel'in Gidiyorum Gündüz Gece şiirini okudu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

1994 yılıydı İstanbul'da yerel seçimler için gece gündüz çalışıyorduk.Birileri günlerce önceden zafer naraları atıyordu ama biz Allah'ın izniyle yolumuza devam ediyorduk..

İstanbul'un fakir bir semtinde dolaşıyorduk.7-8 yaşlarında bir kız çocuğu geldi. Elinde bir şey vardı geldi verdi. Annem dedi ki bizi unutmasın. Bir baktım iki bilezik. Kendisi de kolundaki oyuncak bilezikleri verdi.


O çocuğun bakışlarını hiç unutamadım. Pınarhisar'da o çocuğun bakışlarını unutamadım. Başbakan olduğumda yine o masum bakışlarını unutmadım.

Annesi seçildikten sonra bizi unutmasın demişti ya o büyük mesajı hiçbir zaman unutmadık, unutmadım. Biz siyaseti o temiz yürekler için yaptık.

Biz siyaseti Allah için bayrak için yaptık. Seçildikten soran bizi unutmasın diyenler, tüm özgürlükleri
Elerinden alınanlar için siyaset yaptık.

İmam Hatipte okuyoruz diye bizi tahkir ettiler. Sizin ölü yıkayıcı olur dediler. Diz kırarak yemeğini başına geçenlere gerici dediler. Toprağın değerlerini savunuyoruz diye farklı baktılar. Başını örten eşlerimize, kızlarımıza, bacılarımıza küçük gördüler. Başbakan olamaz, cumhurbaşkanı seçemezsiniz dediler. Bize insan olmayı bile yakıştırmadılar.

77 milyonun her bir ferdini sadece insan olarak gördük. Bizi sevmeyenleri de sevdik, Bize oy vermeyenlere hizmet götürdük. Türk, Kürt, Müslüman, Musevi demedik. İnsana insan olduğu için değer verdik. Nerede nefes alıp veren can varsa oraya ulaşmanın derdi içinde olduk. bu Türkiye bize oy verenler kadar vermeyenlerin de ülkesidir. Bu güzel ülke bizi sevenler kadar sevmeyenlerin de ülkesidir.
 

Siyasete başlarken Büyük Türkiye'nin hayalini kurduk.

Bize yapılanı başkasına yapmadık. 30 Mart'ta Türkiye'nin tercihi ortadadır.

Biz 200 yıldır özgüveni hırpalanan, yağmalanan Türkiye'den kendi bölgesinde ve dünyada ben de varım diyen bir ülkeye dönüştürdük.

Biz Sultan Alpaslan'ın, Fatih Sultan Mehmet'in Yavuz Sultan Selim'in torunlarıyız. Mustafa Kemal'in, Adnan Menderes'in, Necmettin Erbakan'ın mirasçılarıyız.

2007 yılında 11. Cuhmurbaşkanı seçiminde bize Cumhurbaşkanı seçtirmek istemediler. Bu işi kaosa çevirmeye gayret ettiler. Hemen bu işi halka götürdük. 12. ve bundan sonraki Cumhurbaşkanı adaylarını halkın seçmesini sağladık.

11 Kasım 1938'de Gazi Mustafa Kemal'in ölümünden bir gün sonra askerler TBMM kuşatıldı. İsmet İnönü böyle cumhurbaşkanı seçildi.
 

Demokrat Parti iktidarında Celal Bayar köşke çıktı ama darbe sonra görevden alındı.

Halkın seçtiği parti ve milletvekili olacak ama Çankaya'da onların dediği aday köşke çıkacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde vesayet ve siyaset karşı karşıya gelmiştir Biz dik durmasaydık milletimiz de yüzde 47 oy vermeseydi vesayet yine kazanacaktı.

10 Ağustos'ta vesayetler dönemi de kapanacak. Çatı ne diyor? Cumhurbaşkanı siyaset dışı olsun diyorlar. Bu siyasete en büyük hakaret.

Cuhmurbaşkanı tarafsız olsun derken milletin karşısında olan cuhmurbaşkanı istiyorlar.

12. Cuhmurbaşkanı olarak bu kardeşinizi bu millet seçerse, milletle devlet bir olacak.

Halkın seçtiği cuhmurbaşkanı yetkilerini millet için kullanır. Cuhmurbaşkanı Cumhur'u temsil eder.

Devletin birliği milletin bütünlüğünü Cumhurbaşkanı temsil eder.

İstanbul'a belediye başkanı olduğumda bütün İstanbulluların başkanı oldum. Milletim bana oy verdiğinde sadece AK Parti'nin değil tüm Türkiye'nin Başbakanı oldum.

10 Ağustos'ta tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olacağım. Tüm partilerin oylarını alacağımı biliyorum.

Görev süresi boyunca sadece 77 milyona hizmet edeceğim. Çok farklı bir Cumhurbaşkanı olacağım.

Paralel Yapı'a asla müsaade göstermeyeceğiz. Bundan zerre kadar geri adım atmayacağız.

2023 hedeflerine hız kesmeden devam edeceğiz. Yargıya ilişkin sorunlar çözülecek.
 

Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümünde hep beraber olacağız.

18 yaşından beri siyasetin içindeyim.

Gençler boyun eğmemeyi size öğretmeye çalıştık. İnanıyorsanız güçlüsünüzdür.

Siyasi hayatımız boyunca elimize silah alanlardan olmadık. Arkadaşlarımız vuruldu, Partilerimiz kapatıldı, tehditler aldık, vazgeçmedik, geri adım atmadık.

Makam için siyaset yapmadık. Böyle siyaset yapanlardan da olmadık.

Daha en başında ben yoktum biz vardık. Bugün de ben yokum biz varız.

Recep Tayyip Erdoğan da fanidir. Bizim büyük davamız fani kişilerin üzerinden değildir.

Tayyip Erdoğan olmasa bu dava gitmez diyenler bu davayı anlayamamışlardır. AK Parti şahıs değil dava partisidir.

Vazife verilenlerden oldum. Gözümüz arkada değil. Benlik kavgasına düşmeden AK Parti'yi daha ileri seviyeye götürecek kadrolarımız var.

3 dönem kuralını getirdik. Gayemiz genç ve dinamik bir yapıyla geleceğe yürümek.

Gayemiz koltuktan nasıl vazgeçildiğini göstermektir. Seçilme yaşını 25'e indirdiğimizde biri yanına 2 genç alıyor. Diyor ki "Meclis'i çocuklara mı teslim edeceğiz"

Avusturya'nın dış işleri bakanı ile görüştüm 27 yaşında. Almanya'da, Hollanda'da 18 yaşında meclise giriliyor. Biz 21 yaşında bir çağı açıp bir çağı kapatan Fatih'in torunlarıyız.

3 dönem kuralının AK Parti'de geçerli olacağını biliyorum.

Bugün birbirmize veda etmiyor, ayrılmıyor, yeni bir başlangınç yapıyorsuz.

Seçilirsek grup toplantılarında AK Parti çatısı altında bir araya gelemeyeceğiz, ama biz ezelden kardeşlin her zaman görüşeceğiz.

Birbirimizden kopmayacağız. Her aşama ve kademede birlikte olacağız. 

Ne ben sizlerden ayrılıyorum ne de siz benden.

Bu bir Fatiha bu bir açılıştır

Rahmân (ve) rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

Hamd  âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur.

O, rahmândır ve rahîmdir.

Ceza gününün mâlikidir.

Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.

Bize doğru yolu göster.

Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil.

Rabbim hayırlı eylesin, yolumuz açık olsun Allah yar ve yardımcımız olsun.

Bakmadan Geçme