AK PARTİ BU SORUN İÇİN TEK SEÇENEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kürt sorununu demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözeceklerini belirterek, "PKK'nın da terörist saldırılarla bize bu konuda rehberlik yapmasına izin vermeyeceğiz. Biz demokratikleşme ve sivilleşme programımızdan ne ödün vereceğiz ne de geri duracağız" dedi.
Bakan Eker, AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Bakan Eker, Türkiye'nin sosyal problemlerini de, Kürt meselesini de çözmeye çalıştıklarını söyledi. Bakan Eker, "Kürt meselesini demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla, vatandaşlarımızın meşru demokratik haklarını ve taleplerini dikkate alarak projelendirip hayata geçiriyoruz. Ama bundan rahatsız olanlar var. Buna kurşun sıkanlar var, buna mayın ve bomba atanlar var. PKK, sadece kendi politik kadrolarının çıkarları peşindedir. Kürt vatandaşlarımızın demokratik haklarının iyileştirilmesi peşinde değillerdir. Eğer öyle olsaydı, Türkiye'de daha önceden hayali bile kurulamayan Kürtçenin serbestleştirilmesi, Kürt dilinde 24 saat devlet televizyonunun yayın yapması dahil özel televizyonlara Kürtçe yayın yapma imkanı getirilmesi, devletin üniversitelerinde Kürtçe eğitim programlarının yapılması ve ortaöğretimde Kürtçe'nin seçmeli ders olarak kullanılmasının önünün açılması dahil atılan birçok adımı saygıyla karşılamaları gerekirdi. Bırakın saygıyla karşılamalarını, aksine Kürtçe televizyonlara program yapmaya kalkışan Kürt sanatçılara saldırmak suretiyle onları engelliyorlar. Onları ölümle tehdit ediyorlar. Neden? Niye rahatsız oluyorsunuz Kürtçe televizyon programına katılan Kürt sanatçılarının program yapmasından? Çünkü, siz sadece istismar peşindesiniz. Siz Kürtlerin daha çok demokratik hakla buluşmasını da istemiyorsunuz. Burada samimi değilsiniz. Türkiye'deki Kürt kardeşlerimiz bunu biliyor. Bunlardan birisi de benim. Türkiye Cumhuriyeti'nin anadili Kürtçe olan bir yurttaşı olarak, ben kendim de bu haklardan, bu imkanlardan faydalanıyorum. Ben açıyorum Kürtçe televizyon seyrediyorum. Birçok insan bunu seyrediyor ve herkes bunu sevgi ve saygıyla karşılarken, terör örgütü buna kurşun sıkıyor" diye konuştu.
Ramazan ayında kan dökmenin İslam dini tarafından haram kılındığını hatırlatan Bakan Mehdi Eker, "Ramazan ayında kan dökmek, saldırılar düzenlemek ancak terör örgütünün yapabileceği bir cinayettir, onların yapabileceği bir saldırıdır. Bunlar, AK Parti'nin vatandaşla buluşmasından rahatsızlar. AK Parti'nin vatandaşlarımızla bir araya gelmesinden rahatsızlar. AK Parti'nin sürekli vatandaşlarımız arasında yer almasından rahatsızlar. Onun için saldırılarını AK Parti'ye yönelttiler. Birçok il ve ilçe mensuplarımıza yaptıkları saldırılar bunun örneğidir, işaretidir. Bakın ilçe başkanlarımızı dağa kaçırıyorlar, tehdit ediyorlar, şantajla haraç istiyorlar. Sivil vatandaşları katlediyorlar. Hedef AK Parti. Neden, çünkü AK Parti 74 milyon vatandaşımızla buluşmasını biliyor. 74 milyon vatandaşımızın değerleriyle barışık ve onlarla kolayca bir araya gelebilen bir partidir" dedi.
Kürt sorununu tarif ettiklerini ve bu sorunu demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözeceklerini söyleyen Bakan Eker, "PKK'nın da terörist saldırılarla bize bu konuda rehberlik yapmasına izin vermeyeceğiz. Biz demokratikleşme ve sivilleşme programımızdan ne ödün vereceğiz ne de geri duracağız. Bu sorun Türkiye'nin sorunudur. Bugünün sorunu da değildir, geçmişten gelen bir sorundur. Ama hiç kimse, Türkiye'de hiçbir hükümet, hiçbir parti, AK Parti kadar bunu samimiyetle, gayretle ele alıp bunun çözümüne dönük projeler geliştirmedi. AK Parti, bu sorunun çözümü için bir şanstır. Çünkü AK Parti bu ülkede Kürt, Türk, Acem, Çerkez her kim varsa bir zeminde buluşuyor, herkesle kucaklaşabiliyor. Diğer partilere bakın, diğer partilerin hiç birisinin bu sorunu çözebilme imkanı yok. Neden, çünkü diğer partilerin hiç birisi Türkiye'nin 780 bin metrekaresinde vatandaşla buluşabilecek bir görüşü vizyonu yok" ifadelerini kullandıç
Bakan eker ve beraberindekiler, yemekten sonra teravih namazı için Ulu Cami'ye geçtiler.
TERAVİH NAMAZINDAN SONRA KAHVEHANEDE VATANDAŞLARLA ÇAY İÇEN BAKAN EKER, ARDINDAN BİR AİLEYİ EVİNDE ZİYARET ETTİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, teravih namazı sonrası vatandaşlarla kahvehanede çay içti. Eker, ardından bir aileyi evinde ziyaret etti.
Bakan Eker, Ulu Cami'de kıldığı teravih namazından sonra beraberindeki Van Valisi Münir Karaloğlu ve AK Parti milletvekilleriyle birlikte bir kahvehaneye geçti. Burada birlikte çay içtikleri vatandaşların sorunlarını dinleyen Bakan Eker, daha sonra Özalp yolu üzerinde ikamet eden 6 çocuklu Kulup ailesini ziyaret etti. Beraberindeki Vali Karaloğlu ve AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ile birlikte ailenin sorunlarını anne Hatun Kulup'tan dinleyen Bakan Eker, Sabriye ve Nazlı isimli çocuklarla yakından ilgilendi. 8 yıl önce babalarını bir iş kazasında kaybeden ailenin çocuklarına çeşitli hediyeler veren Bakan Eker, daha sonra dinlenmek üzere Rescate Otel'e geçti.
BAKAN EKER VAN VALİLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere, Van'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.
Bakan Eker beraberinde, Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras ile birlikte, Vali Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında Vali Karaloğlu'ndan kısa bilgi alan Bakan Eker, deprem kitapçığını bir süre inceledi. Daha sonra Vali Karaloğlu, Bakan Eker'e bir baston hediye etti. Ziyarette Vali Yardımcısı Hakan Alkan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner de hazır bulundu.
BAKAN EKER'İN HELİKOPTERİ ARIZA YAPTI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,  Gürpınar ilçesinden Bingöl'e gitmek üzere bindiği polis helikopterinin arızalanıp kalkış yapamaması üzerine ilçe merkezine geçerek esnafı ziyaret etti.
Çeşitli temaslar için Van'da bulunan Bakan Eker, öğle saatlerinde yardımcısı Kutbettin Arzu, Van Valisi Münir Karaloğlu ve AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ile birlikte Gürpınar ilçesine bağlı Aşağı Kaymaz Mahallesi'ndeki Aşağı Kaymaz Camii'ne geçti. Burada cuma namazı kılan Eker, daha sonra beraberindekilerle öğretmenevine gitti. Burada toplanan vatandaşlar ve partililerle bir süre sohbet eden Eker, daha sonra Bingöl'e gitmek üzere İlçe Jandarma Tabur Komutanlığındaki helikopter pistine geçti. Arızalanan polis helikopterinin kalkış yapamaması üzerine tekrar ilçe merkezine giden Eker, esnafı ziyaret etti.

Bakmadan Geçme