AGD ve EHAD'dan Kutlu Doğum Programı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD), ortaklaşa Van’ın Erciş ilçesinde “Peygamberimizin Eğitim Metodu” konulu bir program düzenledi.

Her yıl geleneksel bir hale gelen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Erciş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapılan programa bayan misafirler yoğun ilgi gösterdi. Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programda EHAD 10. Bölge Başkanı Mehmet Arif Taşdemir bir selamla konuşması yaptı. Ardından konuşan Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkan Yardımcısı Ömer Gündüz, “Peygamberimizin hayat nizamına ve sünnetullaha her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda ve mekanda yaşıyoruz. Günümüz dünyasında her altı saniyede bir çocuk açlık nedeniyle hayatını kaybederken, yedi milyar insanın yaşadığı bu gezegende yaklaşık bir milyar insan her gece aç yatarken, ‘komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir’ buyuran bir Peygamberin ümmeti olarak bunca aç insanın halini düşünmez olduk. ‘Kim bir cana haksız yere kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur’ ayeti kerimesine inananlar olarak dünya üzerinde oluk oluk mazlum kanı akarken bizler duyarsız ve haktan yana tavır koyamaz olduk. Bu sebeple, Peygamberi bir duruşa, Peygamberi bir inanışa, Peygamberi bir söyleme ve Peygamberi bir yaşama ihtiyacımızın olduğunu özellikle belirtmek isterim” diye konuştu.
Programa konuşmacı olarak davet edilen Mehmet Fatih Sultan Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Halil İbrahim Kutluay da, ‘Peygamberimizin Eğitim Metotları’ üzerine bir sunum yaptı. Peygamberimizin (s.a.v) cahiliye devrinde yaşayan müşrik bir toplumu sabırla, güzel öğütle ve merhametle eğittiğini dile getiren Kutluay, “O, İslam ümmetinin ilk muallimi, eğitmeniydi. O ruhları ve davranışları canavarlaşan, kalpleri taşlaşan bir toplumu 23 senede bambaşka bir toplum haline getirdi. Bugünde gençlerimize sahip çıkmak adına ve onları topluma, devletine ve İslam ümmetine faydalı birer insan olarak yetiştirmek istiyorsak Peygamberi bir eğitim metodunu uygulamamız gerekiyor” dedi.
Kur’an ziyafeti, Tekbir İlahi Grubu’nun ilahileri ve Gül Sultan Sinevizyon gösterisi ile program sona erdi.

Bakmadan Geçme